StoryEditorOCM
NogometŠubićevac slaže kadar

Još jedno zvučno ime u stručnom stožeru Šibenika: Narančaste će ‘drilati‘ poznati kondicijski trener

Piše Krešimir Gulin
11. lipnja 2022. - 12:42

U novu sezonu nogometaši Šibenika ulaze s kompletno izmijenjenim stručnim stožerom. Već je objavljeno kako će novi glavni trener biti 52- godišnji Damir Čanadi, koji je karijeru uglavnom gradio u Austriji.

Dužnost sportskog direktora preuzeo je Dario Dabac (44), koji je lani taj posao radio u pulskoj Istri. Dabac je s Istrom vezan ugovorom do 30. lipnja, međutim već je uvelike zasukao rukave na Šubićevcu.

Prvi igrači koje je doveo u šibensku svlačionicu su bivši hajdukovac- krilni napadač Leon Kreković, ofenzivni vezni Sascha Marasović iz zaprešićkog Intera te japanski ofenzivac Haruki Arai.

Što se odlazaka tiče, raskinuti su ugovori s Antoniom Jakolišem i Ivicom Batarelom. Također, ugovori o posudbi istekli su Antoniju Marinu, Edinu Julardžiji i Christopheru Attysu.

Novi trener Čanadi uvelike mijenja i svoj stožer. Kako doznajemo u njemu ostaje Mirko Hrgović, koji je minule sezone asistirao Deanu Računici. Novo ime je pak Mario Rac (35), dosadašnji pomoćnik u drugoligašu Dubravi. Nogometna javnost Raca poznaje kao igrača Pomorca i Karlovca. Dakle, Rac bi trebao biti jedan od asistenata Čanadiju.

Najzvučnije novo ime u stručnom stožeru Šibenika je ono poznatog kondicijskog trenera Miljenka Raka (75). Ovaj rođeni Šibenčanin u CV-u ima treniranje poznatih imena i svijeta skijanja (Janica Kostelić) i atletike (Slobodanka Čolović, Siniša Ergotić).

Također, Rak je radio s rukometnom reprezentacijom Hrvatske, a u posljednje vrijeme bio je neizostavan član stručnih stožera Slavena Bilića, među ostalim u i u reprezentaciji Hrvatske dok je Bilić bio izbornik.

05. listopad 2024 23:57