StoryEditorOCM
NogometVERBALNI OBRAČUN

Incident na treningu hrvatske reprezentacije na Rujevici! Livaja izgubio živce nakon uvreda s tribina

Piše Dražen Antolić/Sportske novosti
5. lipnja 2023. - 19:21

Incident na treningu reprezentacije na Rujevici. Marko Livaja izgubio je živce nakon uvreda koje su mu uputili pojedini gledatelji s tribine. Prekinuo je trening i krenuo prema publici kako bi se s njome verbalno obračunao. Za njim su išli još neki igrači, pa i pomoćni trener Vedran Ćorluka da smiri situaciju.

Reagirali su zaštitari i policija koji su se našli na tom dijelu tribina, sve je ostalo na prepucavanju riječkih gledatelja i Livaje.

Incident je počeo nakon povika s tribina prema Livaji: ‘Konjino, što se ne trudiš, je*** ti majku Livaja!‘‘, nakon čega je Livaja uzvratio: ‘Što hoćeš?‘ U trenucima uzavrelih strasti uslijedili su povici s tribina: ‘Smeće jedno, marš iz reprezentacije‘, a neki su vikali: ‘Pogledaj stolce na istočnoj tribini, dužni ste namiriti štetu koju ste napravili‘, aludirajući na finale Kupa u kojem je Torcida napravila određenu štetu na tribinama Rujevice.

Srećom, prevladao je razum, Livaja se okrenuo i vratio na teren, a Vatreni su nastavili s treningom.

Publika se primirila, pa je dalje ozračje bilo mirno. U tom času reprezentacija je radila jednu vježbu pokraj zapadne tribine nadomak navijačima i tu su eskalirali stari animoziteti Riječana i Livaje. Na pola te vježbe, kad je bio prekid, izbornik Zlatko Dalić je popričao s napadačem Hajduka. Vidjelo se na Daliću da ga je to pogodilo i uznemirilo.

Inače kod izlazaka igrača na teren Livaja je od većine publike dobio pljesak, čuli su se tek sporadični zvižduci. HNS je omogućio Riječanima da prate cijeli trening, pa se na Rujevici okupilo oko 1500 ljudi, većinom roditelja s djecom, ali bilo je i nekih koji su došli provocirati Livaju. Djeca su pri izlasku Hajdukovog napadača s terena tražili ga autogram, ali on je samo produžio prema svlačionici.

Jasno je da nije smio tako reagirati, ne samo zato što nosi državni grb, nego i stoga što igrači moraju ponekad ostati imuni na povike s tribina, koliko god one teško Livaji pale.

18. travanj 2024 06:25