StoryEditorOCM
Nogometmatematika

Hrvatska igra za plasman na EURO, ovo su sve moguće kombinacije koje će odrediti u kojem će se ‘potu‘ naći u ždrijebu

Piše SPORT SD
21. studenog 2023. - 16:11

Hrvatska nogometna reprezentacija večeras na Maksimiru igra protiv Armenije i traži plasman na Europsko prvenstvo koje se sljedeće godine održava u Njemačkoj.

"Vatreni" ovise sami o sebi, što znači da pobjedom osiguravaju odlazak na Euro, a u slučaju da ne uspiju pobijediti Armence, onda će ovisiti i o rezultatu susreta Wales - Turska koji se igra u Cardiffu u isto vrijeme.

Također je upitno i u kojem će potu završiti Hrvatska ako se plasira na Euro, a X stranica Football Meets Data to je definirala u svim varijacijama.

Ako Dalićevi izabranici pobijede Armeniju, a Wales svlada Tursku, Hrvatska će se naći u drugom potu. Ako pobijedi Armeniju ili remizira, a Turska svlada Wales ili odigra neriješeno, "vatreni" idu u treći pot. Ako Armenija pobijedi Hrvatsku, a Wales ne pobijedi Tursku, "vatreni" će se naći u četvrtom potu. Ako Hrvatska ne pobijedi, a Wales se pobjedom plasira na Euro, Dalićevi igrači će ići u playoff i ako prođu, u ždrijebu biti u četvrom potu.

Kako trenutno stoje stvari, u drugom potu se nalaze Mađarska, Turska, Danska, Albanija, Rumunjska i Austrija, u trećem su Škotska, Slovenija, Slovačka, Češka, Nizozemska i Italija, dok je Hrvatska trenutno u četvrtom. No, tu se mnoge stvari još mogu promijeniti.

28. travanj 2024 22:47