StoryEditorOCM
Nogometsvi su živi i zdravi

Dva kluba velike tradicije otvaraju treći krug: ‘Ne damo nikome da nas dira na Šubićevcu‘

Piše Krešimir Gulin
23. ožujka 2024. - 12:22

Nogometaši Šibenika treći krug drugoligaškog natjecanja otvaraju u nedjelju kada na Šubićevcu gostuje vinkovačka Cibalia:

- Svi smo živi i zdravi. U kadar se vratio i stoper Perić. Nemamo ni kartoniranih. Međutim, očekujem baš tešku utakmicu. Cibalia je klub s velikom tradicijom čiji igrač ponekad idu i iznad granica svojih mogućnosti. Čvrsti su borbeni, bacaju se ‘na glavu‘ za svoj klub. Sjećam se dobro prve naše utakmice u Šibeniku koja je bila kudikamo teža nego gostovanje u Vinkovicma.

U konačnici sam optimist i vjerujem kako će naša kvaliteta doći do izražaja te da ćemo zabilježiti još jednu pobjedu- kazao je Mario Carević, trener Šibenika.

Nakon tri pobjede u nizu (Croatia, Dubrava, Jarun) i dva kiksa Zrinskog nabujao je optimizam na Šubićevcu:

- Osjećamo se super! U dobroj smo formi. Ozračje u ekipi je top, svi jedva čekamo da utakmica počne- govori Robert Marijanović, vezni igrač Narančastih.

Šibenčani ovog proljeća igraju nešto pragmatičniji nogomet nego jesenas:

- Jedan od razloga je i ne dobro stanje travnjaka na Šubićevcu. Ali, mi smo u situaciji da su nam bodovi prijeko potrebni i nema umiranja u ljepoti- pojasnio je Carević.

image

Naguravanje igrača na utakmici Šibenik- Jarun

Nikša Stipaničev/Cropix

Osim pragmatičnosti, Narančasti pokazuju i pravi borbeni stav. Nije im strano ući ni u ‘fajt‘ kao što je bilo na domaćim utakmicama s Croatiom i Jarunom:

- Pa, mi trebamo disati kao ekipa, jedan za drugoga... Ne smijemo dati nikome da nas dira, pogotovo na našem Šubićevcu- borbeni duh demonstrira Marijanović.

Carević nije otkrio hoće li se držati one da se pobjednički sastav ne mijenja. No, razvidno je kako strateg Šibenika ima slatke brige. Već smo rekli kako se u kadar vraća Perić, a konkurencija u napadu je silno jaka. Naime, malo koja drugoligaška ekipa može se podičiti time da im imena poput Delića, Torresa ili Laće ulaze kao džokeri s klupe:

- Ne volim izdvajati pojedince, ali moram pohvaliti Delića i Torresa za zalaganje na treninzima. Samo je pitanje vremena kada će njih dvojica dobiti veću minutažu. Riječ je o kvalitetnim igračima koji će nam itekako trebati u nastavku sezone- poručio je trener Šibenika.

Careviću problem jedino stvara veliki broj stranaca, odnosno igrača izvan Europske unije. U tom kontekstu valja spomenuti kakao bi se tijekom subote u Šibeniku konačno trebao pojavti Kamerunac Iyvendock s kojim je potpisan ugovor prije više od mjesec dana:

- Pravila su takva da u jednoj utakmici možete koristiti samo trojicu igrača izvan EU-a. Mi ih imamo puno više i treba dosta kalkulirati o tome kako rasporediti njihovu minutažu- govori Carević.

image

Mario Carević, trener Šibenika

Nikša Stipaničev/Cropix

S trenerom Šibenika prokomentirali smo i raspored trećeg kruga natjecanja koji nije baš mazio Narančaste. Naime, na Šubićevcu su nerijetko isticali kako bi voljeli izbjeći neka nezgodna gostovanja, a kuglice su htjele tako da će ipak morati ‘na noge‘ Croatiji, Dugopolju ili Sesvetama koji nikako ne leže Šibeniku:

- Točno je da smo htjeli izbjeći neka gostovanja što zbog protivnika, što zbog terena na kojima se igra. Međutim, mi se moramo adaptirati na sve uvjete i u svakoj utakmici ići na pobjedu- zaključio je kormilar Narančastih.

Utakmica Šibenik- Cibalia igra se u nedjelju u 16 sati uz prijenos na MaxSportu.

28. travanj 2024 06:41