StoryEditorOCM
Nogometključne utakmice

Dalić je napravio nekoliko velikih promjena, ovi igrači su ‘žrtve‘ vezanih poraza od Turske i Walesa

Piše Frane Vulas
30. listopada 2023. - 12:35

Izbornik Zlatko Dalić napravio je nekoliko velikih promjena u popisu igrača za ključne utakmice kvalifikacija za Euro 2024. s Latvijom u Rigi (18. studenoga) i Armenijom u Zagrebu (21. studenoga). Nikola Vlašić ostao je bez poziva, ostao je samo na pretpozivu, baš kao i Borna Barišić, Josip Brekalo te klasični napadači Petar Musa i Dion Drena Beljo. Oni su svi ‘žrtve‘ vezanih poraza od Turske i Walesa u posljednjem prozoru.

Umjesto njih na popisu su se našli povratnici nakon ozljeda Andrej Kramarić, Bruno Petković, tu su i veznjaci Nikola Moro i Luka Sučić, dok je nakon dužih izbivanja Dalić u reprezentaciju pozvao napadača Osasune Antu Budimira te igrača Rijeke Marka Pjacu kao i stopera Leccea Marina Pongračića. Zadnji put za reprezentaciju Pjaca je nastupio prije čak pet godina, dok Budimir nije igrao za ‘kockaste‘ od lanjskog Svjetskog prvenstva u Kataru.

Među igračima kojima su upućeni pretpozivi je i igrač Hajduka Darijo Melnjak, koji se ozlijedio na prvenstvenom susretu sa Slaven Belupom u petak u Koprivnici. Melnjak je samo lakše ozlijeđen i na dispoziciji je Daliću ako ga bude trebao. Očekivalo se kako će Melnjak možda dobiti poziv, baš kao i Rijekin Franjo Ivanović i Dinamov Martin Baturina, ali su zasad svi ostali samo na pretpozivima. Dalić je ukupno pozvao 23 igrača te uputio čak devet pretpoziva.

Hrvatska je trenutno na trećem mjestu u skupini s 10 bodova, koliko ima i drugoplasirani Wales, dok je prvoplasirana Turska sa 16 bodova već osigurala nastup na Euru. Prva dva mjesta vode direktno na Euro. Wales ima bolji međusobni skor od Hrvatske, a do kraja je gost Armenije te igra kod kuće protiv Turske. Ako ne osvoji jedno od ta dva mjesta, Hrvatska već ima osiguran nastup u dodatnim kvalifikacijama zahvaljujući rezultatu u Ligi nacija.

28. travanj 2024 23:32