StoryEditorOCM
Nogometstiže jarun

Carević pozvao navijače na Šubićevac, progovorio i o trećem krugu: ‘Volio bih izbjeći neka gostovanja‘

Piše Krešimir Gulin
15. ožujka 2024. - 12:40

Pred nogometašima Šibenika zadnja je utakmica drugog kruga drugoligaške karavane. Taj dio prvenstva Narančasti će zaključiti utakmicom protiv Jaruna na Šubićevcu:

- Stanje u momčadi je dobro. Atmosfera je također dobra, naročito nakon pobjede nad Dubravom u prošlom kolu. Međutim, treba biti oprezan, jer nam u goste stiže maksimalno rasterećen protivnik koji igra bez ikakvog imperativa.

No, uopće ne sumnjam kako ćemo mi biti pravi. Očekujem gard koji smo imali u svim dosadašnjim utakmicama na Šubićevcu i u tom slučaju ne bi trebalo biti problema- govori Mario Carević, trener Šibenika.

U prošlom kolu dogodile su se dvije dobre stvari za Šibenik. Osim pobjede Narančastih u Sigetu, lider Zrinski ‘prosuo‘ je dva boda u Zmijavcima, tako da je prednost koju Šibenik sada mora stizati pala na pet bodova:

- Nije to puno promijenilo našu situaciju u kojoj nam je svaka sljedeća utakmica poput finala. Svjesni smo da nije lako dobit svaku... Međutim, uvjeren sam kako imamo igračku i mentalnu kvalitetu da ispunimo naš zadatak- veli Carević.

Trener Narančastih je pozvao i navijače da im budu dodatni vjetar u leđa protiv Jaruna:

- Volio bih da dosta publike dođe na Šubićevac. Vjerujte, oni jako puno znače našoj mladoj momčadi. Neka ne očekuju neku lepršavu predstavu. Morat ćemo biti strpljivi, ali siguran sam kako smo u utakmici na 90 minuta bolji od Jaruna- ističe kormilar Šibenika.

image

 Mario Carević

Tom Dubravec/Cropix

Nakon što su odradili suspenzije protiv Dubrave, u konkurenciju za Jarun se vraćaju veznjaci Roca i Marijanović. Vezni igrač iz Kameruna još uvijek nije stigao na Šubićevac, ali zato je Ganac Morrison u Zagrebu pokazao da se na njega može računati:

- Morrison je zaslužio prigodu svojim zalaganjem na treninzima. Protiv Dubrave je korektno odradio svoj zadatak, naročito u defanzivi, što je i logično jer je on primarno stoper. Zato se i vidjelo da mjesto veznjaka koje je zauzeo nije njegova prirodna pozicija- kazao je Carević i otkrio kako neće moći računati na iskusnog Bačelić- Grgića:

- ‘Baćo‘ ima problema s koljenom i moguće je da ga neće biti duže vremena- istaknuo je trener Šibenika.

Poslije Jaruna ponovno se miješaju karte, jer kreće treći krug natjecanja. Raspored Šibenika još nije definiran, jer su u zadnjih 90 minuta moguće su neke promjene pozicija na tablici:

- Iskreno, volio bih izbjeći neka gostovanja. Ne zbog protivnika, već zbog okolnosti u kojima se igraju utakmice na tim terenima. Međutim, što bude bit će. Mi se moramo prilagoditi svim okolnostima, a one su takve da moramo dobiti svaku utakmicu do kraja- zaključio je Carević.

Prva na redu je Jarun u subotu u 15,30 sati na Šubićevcu.

27. travanj 2024 19:10