StoryEditorOCM
Nogometbez važnog igrača u vinkovce

Carević najavio dvoboj s Cibalijom: ‘To nam je najvažnija utakmica. O rezultatu ovisi egzistencija kluba!‘

Piše Krešimir Gulin
1. prosinca 2023. - 11:11
Sibenik, 271123. Stadion Subicevac. Utakmica 16. kola SuperSport Prva NL, HNK Sibenik- HNK Orijent. Na fotografiji: Mario Carevic, trener Sibenika.Niksa Stipanicev/Cropix

Nogometaši Šibenika došli su pred kraj puta u jesenskom dijelu sezone. Do odlaska na dugi odmor, Narančasti moraju odigrati samo još jednu utakmicu. No, ona je od vitalnog značaja.

Riječ je o gostovanju kod Cibalije u Vinkovcima. Teško je bilo naći boljeg sugovornika za taj susret od Vinkovčanina u šibenskom dresu. Riječ je o Ivanu Božiću, ponajboljeg igraču Narančastih u dosadašnjem dijelu sezone:

- Naša očekivanja su uvijek ista- idemo po pobjedu, bez kalkulacija- jasan je napadač Šibenika.

Prema njegovim riječima, svaka sljedeća utakmica za Šibenik je finale:

- Pokušat ćemo smanjiti zaostatak za vodećim Zrinskim do odlaska na zimsku stanku. Moramo biti pravi, agresivni... Bez takvog pristupa teško je bilo što tražiti na gostovanjima u drugoj ligi, koja sva teška- govori Božić.

Prije svakog gostovanja Šibenika neizbježno je pitanje stanja travnjaka na kojem će se igrati:

- Teren? To je manje bitno, puno važnije je da mi budemo na visini zadatka i fajteri- zbori Božić.

Dojam je kako se u nekoliko posljednjih utakmica napadačima Šibenika malo ‘ovlažio‘ barut. Naime, zadnje tri pobjede Šibenik je ostvario rezultatom (1:0):

- Da, možda je u pitanju i pad forme. Ali, treba znati da se i druge ekipe prilagođavaju nama. Stanu u niski blok, a protiv takvih obrana nije lako igrati ni puno jačim ekipama od nas. Međutim, ne možeš uvijek pobijeđivati s pet razlike, ponekad je i slađe dobiti ovako (1:0)- zaključio je centarfor Narančastih.

image

 Ivan Božić

Nikša Stipaničev/Cropix

Na tu temu nadovezao se i trener Mario Carević:

- Ja bih potpisao da cijeli život pobjeđujem s 1:0! Znate, na početku nismo imali nikakav imeprativ i zato smo igrali lepršavije i uvjerljivije pobjeđivali. Sada smo stalo pod nekim pritiskom, u zaostatku za vodećim. Zato grčevito i čuvao tih 1:0 kao što je bilo s Orijentom. Bilo je to nesvjesno povlačenje, a u sportu je psihologija sve. Naročito u situaciji kad ne smiješ kiksati i moraš čuvati bodove kao što je bio slučaj na utakmici s Orijentom- pojasnio je Carević.

No, složio se i s tezom da je posrijedi i pad forme kod određenog broja igrača:

- Naravno, moguće je i to. Ništa čudno jer je kraj polusezone. Mnogim igračima fali i svježine, posebice onima koji su bili prisiljeni igrati u punoj minutaži jer nisu imali adekvatne zamjene- kaže trener Narančastih.

Kada smo već kod kadrovskih proeblema, njih Šibenik neće biti lišen niti na gostovanju u Vinkovcima. Osim duže ozlijeđenih Pavičića i Osmankovića u autobus nije sjeo jedan važan igrač:

- Na put neće Stefan Perić koji ima rupturu lože i zato sam ga izvadio na poluvremenu protiv Orijenta- otkrio je Carević.

image

 Stefan Perić

Nikša Stipaničev/Cropix

Ivan Delić kao džoker s klupe pogotkom je donio pobjedu nad Riječanima. Pitanje je bilo- je li Delić spreman za više od jednog poluvremena?

- S njim treba biti pažljiv, ipak se vraća nakon duge stanke. Stavili smo ga protiv Orijenta jer smo išli na pobjedu. Mislim da je to u ovom trenutku optimum za Delića- odgovorio je trener Šibenika.

Još zanimljiviji bio je Carevićev odgovor na pitanje hoće li u Vinkovcima prve minute dobiti veznjak Marko Đira:

- Čujte, figurativno kazano meni je glava na panju. Ili, pred mene su postavljeni određeni ciljevi. Rezultat nam je prioritet i o njemu ovisi egistencija kluba. U tom kontekstu, za nas je utakmica u Vinkovcima najvažnija. Ne mogu ja nikoga vraćati u život. Zato će igrati oni koji su najspremniji u ovom treutku, nema tu nikakvih sentimenata.- otvorio se Carević.

Opet je ponovio kako bi u zimskoj stanci moglo biti igračke doselekcije:

- Moguće je da će netko doći, a netko i otići. Pauza je preduga, prva sljedeća utakmica je tek 17. veljače. Rekao bih da tada počinje novo prvenstvo, većina ekipa će značajno promijeniti svoj izgleda do tada- zaključio je trener Šibenika.

Utakmica Cibalia-Šibenik igra se u subotu u 12,30 sati uz TV prijenos na MaxSportu.

02. svibanj 2024 04:13