StoryEditorOCM
Nogometokrenuli palac dolje

Čak i navijači polako gube strpljenje: Protiv Osijeka nikad manje ljudi na Šubićevcu

Piše Davor Trutin
21. listopada 2024. - 08:55

Dani slavonskog nogometa, točnije osječkog, nastavljeni su i ove sezone u centru Dalmacije. I sedmi put zaredom nogometaši Osijeka slavodobitno su napustili šibenski nogometni hram.

Za razliku od većen prethodnih susreta, ove subote je Osijek ipak dosta teže došao do pobjede.

Početak nije naslućivao takav rasplet, dapače. Šibenčani su u prvih dvadesetak minuta prezentirali sve onon što im je nedostajalo proteklih nekoliko kola. trku, agresivnost, ali i napadački nogomet. Dolazak novog trenera za trenutak je probudio onaj napadački instinkt šibenske momčadi, koja ga je krasila lanjske sezone u drugoj ligi.

Već nakon pedesetak sekundi Santini je pogodio gredu, a ubrzo i mrežu vratara Malenice. Majić je nakon toga u svom stilu dva puta opasno zaprijetio, no njegovi ‘projektili‘ na žalost Šibenčana nisu pogodili cilj, odnosno osječku mrežu.

image

Kratko je trajalo veselje Šibenčana

Niksa Stipanicev/Cropix

I praktički je tu Šibenik stao, uz par sporadičnih pokušaja izlazak u kontru i polukontru. Kao da su se ispuhali u furioznom startu, poput napaljenog boksača koji je jednu, dvije runde skakao, tukao, eskivirao, da bi nakon togaspustio gard i dopustio protivniku da ga izdomnira. Je li u pitanju stvar psihe, tjelesne spreme, povlačenja nakon postignutog gola što Šibenik često radi, teško je odgonetnuti.

Naravno, nešto se pita i Osječane, koji u svojim redovima imaju igrače Porta, Olympiacosa, niske, brze, tehnički potkovane igrače,španere, driblere, koji mogu svakome nanijeti štetu. I jednog Jugovića, Oho ljepila, igrača kojisve to sjajno povezuje u jednu cjelinu. Igrača kakav upravo nedostaje ovoj momčadi Šibenika.

Uz njega, terenom je dominirao i Marko Soldo, bivši Šibenikov igrač, asistencijom, golom, svekolikom igrom. Baš je gol Osijeka u petoj minuti sučeve nadkonade prvoga dijela vjerojatno i prelomio susret.

Ujedno, to je bio i ogledni primjer kako se na domaćem terenu ne smije primiti tako jeftin, da ne kažemo glupav gol. Tim prije jer je Šibenik u čak tri navrata čistio loptu s gol crte, a potom primio gol iz ‘ničega‘. No,to je samo djelić onoga čime se novi trener Kartelo mora pozabaviti.

image

 Marko Kartelo i Josip Majić

Niksa Stipanicev/Cropix

Promijenio je dosta toga u kratko vrijeme, od sustava, uloge nekih igrača, a neke je vratio u početnih 11 (Majić, Roca, Prekodravac).

Od igrača s klupe nije dobio mnogo, iako je promijenio kompletnu napadačku garnituru. Trebat će MK raditi na tome da produži snažniji tempo, trku na puno više od 20-30 minuta, da neke igrače vrati u formu, i da onako opasni, okomiti Šibenik iz prvih 20-25 minuta bude konstanta, a ne sporadičnost.

Ali, za to treba vremena, strpljenja kojeg baš na Šubićevcu i nema, nažalost, očito i kod navijača. Tek nešto više od tisuću gledatelja pratilo je susret s Osijekom, duplo manje nego protiv Varaždina primjerice, ili čak tri puta manje nego na premijeri s Belupom.

21. listopad 2024 08:56