StoryEditorOCM
NogometMarin Jakoliš

Brzonogi napadač opet u narančastom dresu: ‘Svim srcem sam se želio vratiti u Šibenik, u moj klub i moj grad!‘

Piše Davor Trutin/SN
23. srpnja 2021. - 10:55

Nakon Stipe Bačelića-Grgića na Šubićevac se ovo ljeto vratio još jedan domaći igrač. Ljetna sapunica oko povratka u matični klub Marina Jakoliša napokon je u srijedu dobila epilog. Brzonogi krilni napadač vraća se u Šibenik nakon 7 godina, sada u vidu posudbe iz splitskog Hajduka u kojemu je mlađi od braće Jakoliš proveo dvije godine. Vidno zadovoljan i s velikim olakšanjem 24 – godišnje dijete Šibenika, Crnice dočekao je ovakav rasplet.

- Istina, dugo se cijela ova priča protezala i napokon je sada sve okončano na svekoliko zadovoljstvo, i kluba ali i posebno mene. Svim srcem sam se želio vratiti u Šibenik, u moj klub, moj grad i zajedno sa klubom ostvariti jednu dobru, afirmativnu sezonu – kaže Marin.

U borbi za njegove usluge do posljednjeg dana bila je Istra 1961. Ali, presudila je Marinova velika želja za povratkom na Šubićevac.

- Istra me je silno željela također u svojim redovima, praktički do jučer je bila njihova otvorena ponuda. Ja sam odmah u startu kada se krenulo u priču oko posudbe odlučio da samo Šibenik dolazi u obzir. I, Hajduk je to prihvatio i tako se sve odvijalo.

Marin je u Hajduk stigao 2019.godine iz Admire Wacker, promijenio je dosta trenera na Poljudu odigravši pedesetak utakmica i zabivši 2 gola za splitske Bijele. U protekloj sezoni često su ga gurali na desni bok, a baš je u pobjedi Hajduka 2:0 na Šubićevcu u završnici sezone zabio gol svom Šibeniku. No, dolaskom novog trenera u Hajduk za Jakoliša se stvari nisu promijenile na bolje. Jens Gustafsson ga nije vidio u prvom planu.

- Rečeno mi je da neću imati baš neku veliku minutažu i procijenio sam da je bolje za mene, za sve na koncu da idem negdje gdje ću igrati. Nikome ništa ne zamjeram, sada sam u Šibeniku, željan novih izazova.

Sa Šubićevca se otisnuo u inozemstvo (Belgija) kao tinejdžer, sa 17 godina, a vraća se kao puno zreliji igrač, ali i čovjek.

- Istina, tada sam bio još klinac, sa svim stvarima koje nose te godine. Odigrao sam možda 10-15 utakmica za Šibenik u 2.HNL, i otisnuo se u nove izazove, željan nekih novih izazova.

Kako mu se čini Šibenik u odnosu na 2013/14.?

- Velika promjena, i to na bolje. Vidi se to na svakom koraku, od organizacije, ambicija, infrastrukture. Uskoro će novi teren, ma puno se toga promijenilo.

Sredina mu je itekako poznata, mentalitet takoðer, a kako mu se čini ova redizajnirana momčad Šibenika. Je li s nekim igrao u prethodnom razdoblju?

- Igrao sam s Batarelom u Hajduku, s Rogićem se znam dugo, od kadeta i juniora Šibenika, a poznajem naravno i Stipu Bačelića-Grgića. Momčad je mlada, poletna, uz par iskusnijih igrača poput Stipe, Bilića koji su vođe na terenu. Već na prvom treningu se osjeti ta energija, elan, dobra atmosfera.

Što su mu rekli novi vlasnici i trener Rosas?

- Pričali smo dosta još na slovenskim pripremama, i znam šta se od mene očekuje. Lijepo je kada te cijene, i vide u tebi pojačanje. Očekivanja su velika, novi vlasnici su me uvjerili da Šibenikov cilj nije isključivo borba za ostanak već i nešto više, borba za proboj prema vrhu, da Šibenik bude konkurentan sa svima u ligi. Silno sam motiviran da pokažem koliko mogu. I, jedva čekam svoj prvi nastup u narančastom dresu. A, on bi mogao stići već u subotu u Velikoj Gorici budući da je Jakoliš ekspresno registriran. S Hajdukom je dogovorena posudba do kraja ove sezone, ali s opcijom da Šibenik otkupi Jakolišev ugovor od Splićana. Ali, o tom, potom…

Najvažnije je da hitronogo krilo proigra i ponovno skrene na sebe pozornost javnosti kao prije par godina kada je bio standardni èlan U21 reprezentacije Hrvatske.

24. travanj 2024 01:42