StoryEditorOCM
Mali nogometCrnica na brazilski pogon

Šibenski futsal prvoligaš doveo dva igrača iz Južne Amerike. Baldekin kandidat za domaćina Kupa

Piše Josip Čaleta Car
6. siječnja 2023. - 10:45

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iako mali balun još uvijek miruje, postnovogodišnje vrijeme rezervirano je za promjene u rosterima momčadi, pa to nije zaobišlo ni redove šibenskog prvoligaša Crnice.

Čvrst i agresivan

Nakon samo tri mjeseca redove Crnice napustio je Nikola Badrov. Igrač s velikim znanjem, ali i problematičnim stilom života, jednostavno nije uspio zadobiti povjerenje čelnih ljudi kluba, pa je suradnja prekinuta na obostrano zadovoljstvo.

image

Anderson Cardoso de Souza

Kako stvari stoje, to je jedini odlazak u zimskoj pauzi, no puno je važnije da na Baldekin stižu dva nova Brazilca. Riječ je o iskusnom 33-godišnjem Andersonu Cardosu de Souzi, poznatijem kao Itambe. Radi se o lijevom beku koji dolazi iz lige Nacional, igraču koji je promijenio nekoliko klubova, poput Atletica, Centrala, Horizontea i Prae. Krase ga agresivnost i rastrčanost, teži sudjelovanju u igri prema naprijed i poznato je da postiže dosta pogodaka. U momčadi Crnice svakako bi dobro došao da popuni prazninu nakon odlaska Repića na početku sezone i raskida suradnje s Badrovom.

I drugo pojačanje sklono je obrambenim zadacima, a riječ je o 25-godišnjem Wallyssonu da Cruzu Bandeiri ili, kratko rečeno, Wallyssonu, koji igra na poziciji zadnjeg igrača. Čvrst je i agresivan, uz mali nedostatak visine, koju nadoknađuje čvrstoćom. S njima dvojicom trener Crnice Mladen Perica Štrla dobio je dodatnu širinu na klupi.

image

Wallysson da Cruz Bandeira

– Nadamo se da će se dobro uklopiti jer vremena za popravke nemamo. Mi smo prvi dio sezone odigrali vrlo dobro, zadovoljni smo bodovima koje smo sakupili i, ne treba kriti, formu sada tempiramo za završni turnir hrvatskoga kupa. Vjerujem, ako se dobro uklope, da imamo što reći na tom turniru.

Walysson će moći pomoći Niki Škugoru na toj za nas pomalo deficitarnoj poziciji, dok Itembe stvarno prema viđenom ima što reći u oba smjera. Za nas je također posebno važno da se svi ostali igrači dobro pripreme i da u nastavak uđemo kompletni – istaknuo je trener Perica.

Domaćini Kupa?

Ozljeda Katuše, mada nije u potpunosti sanirana, ne predstavlja problem mladom napadaču u igri, ono na što treba baciti naglasak tijekom priprema je tjelesna spremnost Mudronje, a posebice Šamije, jer s njima dvojicom u formi ova momčad može daleko.

Pripreme počinju početkom nadolazećeg tjedna, a prvenstvo starta 20. siječnja. Momčad s kraja grada ozbiljno razmišlja o završnom turniru osam najboljih u kupu, a Šibenik je i potencijalni kandidat za njegovu organizaciju, što ne treba čuditi s obzirom na to da su plasman na završni turnir izborili Crnica, Šibenik 1983. i Murter.

19. travanj 2024 08:58