StoryEditorOCM
Mali nogometŠućur nije mogao sam

Poraz Šibenika na startu proljetnog dijela prvenstva: Funcuti se ispromašivali u ganjanju izjednačenja, Puljani ih kaznili u završnici

Piše Krešimir Gulin
12. veljače 2022. - 12:21

Malonogometaši Šibenika 1983 doživjeli su poraz na svom Baldekinu na otvaranju proljetnog dijela sezone i ostali na pretposljednjem mjestu na tablici koje vodi u neizvjesnost kvalifikacija za ostanak u elitnom futsal društvu u Hrvatskoj.

Momčad trenera Andrije Bakule veći dio utakmice na životu je držao njihov ponajbolji igrač Zvonimir Šućur. On je zabio za početno vodstvo i privremenih 2:2. No, gosti su na poluvrijeme otišli s prednošću 3:2 golom Deana Moravca, igrača utakmice.

Dojam je da se utakmica 'lomila'u prvih desetak minuta nastavka. U tim trenucima domaćini su imali nekoliki prigoda da poravnaju, pa čak i potpuno preokrenu rezultat. Međutim, nisu uspijevali postići pogodak ni iz izglednih situacija, a jednom je Brazilca Torresa zaustavila i vratnica.

Konačno, u zadnjih pet minuta Šibenčani su zaigrali na sve ili ništa s 'igračem-vratarem'. Dobili su ništa,jer su Puljani s dva gola zapečatili vrijednu pobjedu na Baldekinu.

Šibenik 1983- Futsal Pula 2:5 (2:3)

ŠIBENIK- Dvorana na Baldekinu. Gledatelja 50. Suci: Vedran Babić i Mario Lulić. Strijelci: 1:0 Šućur (7.), 1:1 Vukmir (13.), 1:2 Urošević (15.), 2:2 Šućur (16.), 2:3 De. Moravac (19.), 2:4 Mataja (35.), 2:5 Mataja (40.). Najbolji igrač: Dean Moravac (Pula).

Šibenik 1983: Jarmanović, Imširović, Jurić, Torres, Pehar, Šućur, Matković, Jurković, Knez, Jurjević, Kosor, Milišić.

Futsal Pula: Luketin, De. Moravac, Da. Moravac, Urošević, Mataja, Hasanbašić, Baisel, Lolić, Bilić, Vukmir, Šulentić, Barišić, Jamičić.

02. svibanj 2024 09:57