StoryEditorOCM
Mali nogometFutsal kup

Nova senzacija u polufinalu: Šibenik 1983 izbacio favorizirano Novo vrijeme!

Piše Ivan Renić
19. veljače 2023. - 22:23

Stanoinvest Futsal Puli se u finalu pridružio Šibenik 1983. Bio je to novi dan i nova senzacija u Zagrebu! Šibenik je nakon boljeg izvođenja šesteraca izbacio Novo vrijeme, dok je u regularnom dijelu bilo 2:2 (1:0). Realizirali su sva tri udarca sa šest metara, dok Makarani nisu zabili nijedan.

Tvrdu utakmicu gledali smo sve do pred kraj prvog poluvremena. Imao je Šibenik svojih par prilika, najveću odmah na početku, u drugoj minuti preko Škugora. No, prvi su zabili Makarani. Jefferson je s desne strane pogodio za 1:0. Do kraja prvog dijela mreže su mirovale, usprkos nekoliko šansi s obje strane.

Šibenčani su do izjednačenja stigli u 33. minuti. Jefferson je izgubio loptu, u nastavku akcije pucao je Ćorluka, obranio Bašković, a odbijanac je u mrežu pospremio Jurković. Kratko su se veselili Šibenčani. Ćorluka je zaradio dva žuta kartona, a već iz istog prekida Novo vrijeme se vratilo u prednost. Ovaj put u strijelce se upisao drugi Brazilac Rafinha.

A onda – novi pogodak niti minutu nakon prethodnog! Badrov je nakon kornera izjednačio na 2:2 u 37. minuti. Pritisnuli su branitelji naslova do kraja, ali Šibenik je izdržao i bilo je jasno kako ih očekuju šesterci.

U penalima se nerijetko u junaka prometne jedan od vratara, a ovaj put to je bio onaj šibenski. Jarmanović je obranio pokušaje Rafinhe i Jelavića, dok je Kazazić u prvom udarcu pogodio vratnicu. U redovima Šibenika precizna su bila sva trojica. Legenda Novog vremena Duje Bajrušović prvi je zabio, a uspješni su bili Žumberac i Protega za veliko slavlje male, ali bučne skupine šibenskih navijača.

Nakon Futsal Dinama, nadvisili su i Novo vrijeme, te usprkos drugoligaškom statusu „autsajdera” izborili finale u kojemu ih u ponedjeljak od 18.30 čeka okršaj sa Stanoinvest Futsal Pulom.

Strijelci: 1:0 Jefferson (16.), 1:1 Jurković (33.), 2:1 Rafinha (34.), 2:2 Badrov (35.).

Novo vrijeme: Bašković, Rafinha, Jelavić, Kazazić, Musinov, Herceg, Vuković, Sesar, Suton, Lasić, Jefferson, Juretić, Gašpar, Barbarić.

Šibenik 1983: Jarmanović, Bajrušović, Prgomet, Silva, Milišić, Žumberac, Ćorluka, Protega, Badrov, Imširović, Škugor, Kosor, Knez, Jurković.

25. travanj 2024 10:54