StoryEditorOCM
Mali nogometNova Crnica

Mladen Perica- Štrla, trener šibenskog malonogometnog prvoligaša tvrdi: Bit će teško, valja nam odmah skupljati 'zimnicu'

12. rujna 2018. - 16:48

Šibenska publika uvelike se tijekom dugog toplog ljeta zaželjela futsala. Posljednju "pravu" utakmicu gledali su još tamo koncem svibnja, kada je Crnica izgubila uzvratnu utakmicu polufinala play-offa od Split Tommyja.

"Glad" za malim nogometom Šibenčani će moći utažiti u subotu, kada se na Baldekinu održava treći po redu tradicionalni futsal turnir "Kup Grada Šibenika". Turnir se svake godine organizira u mjesecu u kojem se slavi blagdan svetog Mihovila, zaštitnika grada Šibenika. Već treću godinu na njemu sudjeluju vrhunske momčadi, pa ni ovaj put to neće biti iznimka.

Poseban gost je prvak Slovenije, Futsal klub Dobovec, kojeg vodi hrvatski stručnjak Kujtim Morina, a u kojem nastupaju mnogi vrhunski slovenski i hrvatski igrači. Od ostalih momčadi na turniru sudjeluje MNK Square Dubrovnik, koji će na turniru prvi put predstaviti svoja nova dva pojačanja, Đuraša i Brazilca Pelea.

Treći sudionik je FC Split, koji, kao dvostruki osvajač, ove godine ima priliku još jednom uzeti ovaj prestižni trofej. Splićani su ove sezone doživjeli redizajn momčadi te će od svojih mladih snaga uz nekoliko iskusnih igrača nastojati stvoriti respektabilnu i konkurentnu momčad za vrh hrvatskog futsala.

I na kraju, tu je domaćin MNK Crnica, koji ima priliku predstaviti gledateljima svoja tri pojačanja, Subotića, Šamiju i Protegu, odnosno momčad koja je u odnosu na proteklu sezonu doživjela značajne promjene. Prva utakmica u kojoj se sastaju Crnica i Split je na rasporedu u 16 sati. Dobovec i Square drugi polufinale igraju u 17.20. Utakmica za treće mjesto počet će u 18.40, dok je finale zakazan za 20 sati. Ulaz u dvoranu na Baldekinu je slobodan!

O tome kako će izgledati "nova" Crnica u predstojećoj sezoni i koje su ambicije kluba, porazgovarali smo s Mladenom Pericom Štrlom, trenerom šibenskog prvoligaša. Kažemo "nova" Crnica, jer lanjski polufinalist domaćeg prvenstva tijekom ljeta je doživio značajne promjene u igračkom kadru. Otišli su Splićani Pavić i Perišić te Osječanin Nospak. Umjesto njih, dovedeni su Šamija, Protega i Subotić. Šamija se u Crnicu vratio iz Slovenije, Protega iz Italije, dok Subotić stiže iz Vrgorca.

– Iskreno, i za mene kao trenera puno je enigmi, jer smo mijenjali dosta igrača. Vidjet ćemo kako će se sve posložiti. Puno je upitnika koje moramo riješiti u idućih mjesec dana do početka prvenstva. Uostalom, zato nam i služe pripremne utakmice. Rekao bih da smo, u odnosu na lanjsku sezonu, dobili u ofenzivi, a izgubili u defenzivi. Stoga ćemo možda mijenjati i stil igre. Najosjetljivije pitanje je odlazak Stipe Perišića, za čiju poziciju nismo našli alternativu. Vjerojatno ćemo zamjenu za Perišića morati naći unutar vlastitih redova – kazao je trener šibenskog prvoligaša Crnice, koja je u premijernoj sezoni ulaskom u poluzavršnicu iznenadila gotovo sve pratitelje futsala.

– To je točno jer se ni mi nismo nadali takvom dosegu. Radili smo dobro, bili dobra klapa i polučili sjajan rezultat. No, druga sezona je uvijek teža od prve. Od prvog kola moramo biti jako oprezni – poručuje Perica.

Prema njegovim riječima, 1. HMNL će sljedeće sezone biti silno izjednačena.
– Držim kako će biti jako mala razlika između onoga tko će ispasti i onoga tko će zauzeti četvrto mjesto. Većina klubova se dosta pojačala. Prvenstveno, dubrovački Square koji je uz Makarsku glavni favorit za naslov prvaka. Split i Dinamo će uvijek biti u vrhu. Osnažili su se i Osijek i Uspinjača... Nadalje, moramo uzeti u obzir činjenicu da tri kluba ispadaju iz lige koja se dogodine smanjuje na deset klubova. Kažem, liga će biti vrlo zahtjevna i treba od prvog kola ući spreman u natjecanje. Moramo početi osvajati bodove od početka, jer u suprotnom može biti svega. Veseli podatak da momci pod kondicijskim trenerom Franom Cinotijem rade vrlo dobro. No, naruku nam ne ide raspored. Prvo kolo idemo u goste prvaku Makarskoj, zatim nam stiže Vrgorac, a u trećem kolu gostujemo kod Dinama – govori iskusni malonogometni stručnjak.

Lani ste muku mučili s ozljedama, a sada sezona nije ni počela a već ste upali u zdravstvene probleme?
– Čini se da je to naša sudbina. Problema s ozljedama imaju Šamija i Radić. Otegotna okolnost je što u ovom trenutku ne možemo dovesti zamjene za njih pokažu li se njihove ozljede ozbiljnijima. Možemo se samo nadati da ćemo ostati zdravi. Jer u novu sezonu ulazimo s novom momčadi, potpuno drukčije koncipiranom. Stoga će nam trebati nešto vremena da vidimo prave mogućnosti Crnice – zaključio je Mladen Perica Štrla.

04. svibanj 2024 04:33