StoryEditorOCM
Mali nogometdalmatinski derbi

Druga pobjeda Crnice na svom terenu; Luketin već počeo opravdavati ulogu velikog pojačanja

Piše Krešimir Gulin
22. listopada 2022. - 18:04

Druga pobjeda Crnice na svom terenu i prvi poraz Universitasa u sezoni- sukus je to dalmatinskog derbija između Šibenčana i splitskih ‘studenata‘ odigranog na Baldekinu.

Prvi put ove sezone za Crnicu je zaigrao iskusni vratar i odmah ponio titulu igrača utakmice pokazavši da bi mogao biti sjajno pojačanje za Šibenčane. Uostalom, to se i očekivalo od igrača koji je bio dio jednog od najzvučnijih transfera u hrvatskom fustalu ovog ljeta.

Splićani su bili više nego ravnopravan suparnik domaćinu, imali su i lijep broj prigoda, ali malo im je to vrijedilo kad su Šibenčani imali Luketina, koji je poput ‘hobotnice‘ hvatao sve pokušaje ‘studenata‘.

Dok su gosti manje- više prijetili, domaćini su zabijali. Tako su na poluvrijeme otišli s prednošću (2:0) golovima Copića i Žilića. Jedini koji je uspio svaladati Luketina bio je Šuljić za kratkotrajni priključak Splićana, budući da je samo minutu nakon njegovog gola zabio Badrov za novih plus dva Crnice.

Pokušali su Splićani tada s ‘igračem- golmanom‘, ali njihove naume brzo je osujetio Šamija pogotkom za konaćni rezultat.

Crnica- Universitas 4:1 (2:0)

ŠIBENIK- Dvorana na Baldekinu. Gledatelja 300. Suci: Boris Stanić i Stjepan Harastija. Strijelci: 1:0 Copić (11.), 2:0 Žilić (20.), 2:1 Šuljić (34.), 3:1 Badrov (35.), 4:1 Šamija (37.). Najbolji igrač. Žarko Luketin (Crnica).

Crnica: Luketin, Škugor, Vuković, Šamija, Perić, Jolić, Knežević, Katuša, Badrov, Žilić, Radić, Copić, Mudronja.

Universitas: Pavlović, Juretić, Gotovac, Sučić, Šuljić, Vrdoljak, Crnjac, Milićević, Gudelj, Mijić, Ora, Tustonjić, Guimaraes, Bebić.

STRIJELCI: 1:0 Copić (11′), 2:0 Žilić (20′), 2:1 Šuljić (34′), 3:1 Badrov (35′), 4:1 Šamija (37′)

19. travanj 2024 01:22