StoryEditorOCM
Mali nogometšibensko proljeće

Crnica se odličnom predstavom protiv Pule vratila pobjedama i borbi za drugo mjesto, nakon pauze na redu je Dinamo

Piše Josip Čaleta Car
17. ožujka 2022. - 14:43

Momci s kraja grada i dalje poje svoj proljetni pjev. Nakon kratkotrajnog zastoja u Vrgorcu, vratili su se pobjedama i to protiv drugoplasirane Pule. Istrijani su u Šibenik stigli na krilima pobjede protiv prvaka Olmissuma, sa željom da uspjehom na Baldekinu nastave borbu za startnu jedinicu.

No sa tim se u ničemu nisu složili momci Mladena Perice Štrle, koji su odigrali još jednu dobru utakmicu i zasluženo slavili s uvjerljivih 6:2, čime su došli na tri boda zaostatka za Pulom.

Bila je to obostrano otvorena utakmica. Obje momčadi težile su pogotku, a do vodstva su prvi došli gosti. Brazilac Rafinha protiv Vrgorca je počastio domaćine asistencijom za pogodak, a njegov trend darivanja nastavio se i u ovom ogledu, kada je kratko dodao loptu, koju Grbić posprema u mrežu. Brazilac nije zaboravio igrati, jer je već minutu kasnije odlično prošao i natjerao Grbića da zakuca loptu u svoju mrežu za poravnanje.

Crnica preuzima kontrolu nad igrom i pogocima Domara i odličnog Šamije na odmor odlazi sa 3:1. U nastavku Šibenčani dominiraju te lijepom akcijom Katuša na asistenciju Rafinhe povećava vodstvo. Krenuli su Istrijani s vratarom igračem, no u dva navrata, prvo Katuša, a zatim i Subotić presijecaju loptu i stvaraju veliku prednost, koju su gosti dvije minute prije kraja umanjili na konačnih 6:2. Bila je to rapsodija bijelih i potvrda odličnog proljeća cijele momčadi. Ono što posebno upada u oči je odlična suradnja u završnicama, što rezultira pogocima koji donose značajne bodove.

Dobro ih pročitali

– Vrlo sam zadovoljan, jednostavno igramo dobro cijelo proljeće. Za Pulu smo se dobro spremili, znali smo kako moramo igrati, jako čvrsto i presing kada su brži igrači na parketu, dok smo se malo povlačili do centra s ovim nešto težim, ali smo dobro zatvarali liniju dodavanja. Momci su dobro reagirali, pogotovo kada su oni igrali s vratarom igračem, gdje smo prelomili utakmicu – ističe Mladen Perica.

S pobjedom i tri boda Crnica je postala jedna od najboljih ekipa u proljetnom dijelu. Osvojili su 12 od 15 mogućih bodova. Svakako puno znače brazilska pojačanja Rafinha i Domar, koji su otvorili mogućnost rotacije. Slijedi dvotjedna pauza, s obzirom na nastup U-19 reprezentacije, a Crnica će to vrijeme iskoristiti za osvježenje i pripremu gostovanja kod Futsal Dinama. Zagrepčani su "crna mačka" Crnice.

– Znamo sve o njima, znamo kako igraju, tko igra lijevom tko desnom nogom, ali nikako da ih pobijedimo. Radit ćemo ovih desetak dana s jasnim ciljem da ih napokon pobijedimo i preteknemo na ljestvici, jer nam onda slijede tri susreta na Baldekinu – jasan je Štrla.

AFCU i Novo Vrijeme su susreti u kojima je Crnica domaćin, dok će kao gost u pretposljednjem kolu u gradskom derbiju odmjeriti snage sa Šibenikom 1983.

Crnica – Futsal Pula 6:2
Šibenik, dvorana Baldekin. Suci: Nikola Jelić (Varaždin), Mario Blažin (Zagreb).

Crnica: Bilić, Marčić, Škugor, Domar, Subotić, Katuša, Perić, Rafinha, Žilić, Šamija, Perić, Radić, Đaković, Jolić.

Futsal Pula: Luketin, Galešić, Moravac, Urošević, Grbić, Hrgota, Mataja, Baisel, Lolić, Bilić, Šulentić, Barišić, Jamičić.
Strijelci: 0:1 Grbić 2., 1:1 ag –​ Bilić 3., 2:1 Domar 10., 3:1 Šamija 18., 4:1 Katuša 25., 5:1 Katuša 35., 6:1 Subotić 36., 6:2 Hrgota 38.

03. svibanj 2024 21:00