StoryEditorOCM
Mali nogometŽiv ljetni mercato

Crnica otpisala trojku među kojima su i dva srpska internacionalca. U redove Šibenčana stiglo i prvo pojačanje

Piše Krešimir Gulin
25. lipnja 2021. - 10:58

Uprava Crnice, jednog od dvaju šibenskih futsal prvoligaša vrlo je aktivna u ljetom prijelaznom roku. Za sada, više je odlazaka nego dolazaka.

Tako su iz Crnice objavili kako Roko Burčul te srpski internacionalci Nikola Matijević i Miloš Stojković više nisu njihovi igrači. Klub nije ni ulazio u nikakve razgovore da zadrži navedeni trio u narednoj sezoni nego im se zahvalio na doprinosu u proteklom vremenu koji su proveli u klubu. Rastanak je pravi prijateljski kao što je bilo i vrijeme dok su nosili dres Crnice, objavili su iz šibenskog prvoligaša.

Nikola Matijević odlazi iz kluba nakon odigrane jedne polusezone.

-Riječ je o dobrom igrač, pravom profesionalcu i vrhunskom čovjeku. To su karakteristike koje opisuju ovog mladića iz Zrenjanina. Crnica se Matijeviću zahvalila s obzirom da u postojećem rosteru domaćih igrača ima više kvalitetnih rješenja za njegovu poziciju- kazao je Dario Kulušić, tajnik Crnice.

Roko Burčul doveden je u Crnicu prošlo ljeto kao mladi igrač koji obećava, s iskustvom igranja od dvije sezone u talijanskoj drugoj i trećoj ligi. Velika su očekivanja bila pred Burčulom i Crnica se nadala da je u njemu dobila odličnog igrača za duži period.

- Možda se Burčul  nije pronašao u tim velikim očekivanjima kako je i sam planirao te je sezona 'procurila' bez njegovog vidljivog i kvalitetnijeg učinka. Nadamo se da će ono najbolje od Burčula tek doći u nekoj drugoj sredini jer radi se o igraču dobrih predispozicija. pojasnio je Kulušić

Od navedenog tria daleko najveći i najdugotrajniji dojam ostavio je Miloš Stojković, srpski reprezentativac koji je u Crnici proveo pune dvije godine.

- Pamtimo njegove odlične utakmice u dresu Crnice, pogotovo u prvoj sezoni prije pandemije Covid-19 kada je igrao maestralno. U prošloj sezoni nije bio toliko moćan i upečatljiv kao što smo navikli u prvoj sezoni, ali za momčad značio je zaista mnogo. Crnica se nije odlučila pregovarati sa Stojkovićem za nastavak suradnje, ali ne sumnjamo da igrač njegova kalibra na stolu već ima nekoliko pravih ponuda- veli Kulušić.

Što se dolazaka tiče, Crnica je u svoje redove dovela Vladu Andrijaševića, a upravo se radi na još nekim rješenjima koji bi pojačali kadar za novu sezonu, doznaje se u klubu.

Vlado Andrijašević, 25-godišnji Makaranin prvo je pojačanje Crnice za novu sezonu. Andrijašević je rođen 10.1.1996. godine. U svojoj igračkoj karijeri Andrijašević je prošao mlađe kategorije makarskog Zmaja i splitskog Hajduka, a nakon toga igrao za Novo Vrijeme Apfel. Prošlu sezonu odlično je odradio u Alumnusu gdje je bio ponajbolji igrač u sjajnoj sezoni zagrebačkog kluba.

- Crnica se vrlo brzo dogovorila s Andrijaševićem oko suradnje i to na obostano zadovoljstvo, a u njemu je dobila modernog igrača, ofenzivnih sklonosti koji definitivno razumije futsal može predstavljati pravo pojačanje. Uz sve to poznaje vrlo dobro sredinu u koju dolazi i prilagodba nebi trebala biti problem- kaže tajnik šibenskog prvoligaša.

Za klupsku web stranicu obratio se i novi igrač Crnice Vlado Andrijašević:

- Crnica je klub koji je pronašao svoje mjesto u vrhu 1.HMNL i vrlo dobro se nosi s tom ulogom. Sretan sam što sam postao novi igrač Crnice. Nadam se da ću pridonijeti dobroj igri ekipe. Želja za stalnim napredovanjem i učenjem me privukla u novu sredinu. U sljedećoj sezoni očekujem borbu za titulu prvaka i nadam se povratku gledatelja na tribine da budu dodatni impuls našoj igri. Svakako se veselim novim uspjesima- poručio je Andrijašević.

25. travanj 2024 08:48