StoryEditorOCM
Košarkaglava u balunu

Zatišje pred buru na Baldekinu: slavna Šibenka mogla bi dobiti prvu predsjednicu? Uskoro se očekuje skupština kluba, evo što kažu u Gradu

Piše Ivo Mikuličin
15. travnja 2021. - 20:18

Katkad valja biti dobrog želuca i itekako smiren, kad čitaš komentare na različitim portalima. Tako je autora ove kolumne jedan od splitskih prijatelja sporta nazvao „jebenim mitskim seronjom“ samo zato što smo kritički pisali o zadarskom košarkaškom sucu Martinu Vuliću, zbog uvjerenja da je svojim pristranim odlukama, blago rečeno, masakrirao domaćina na utakmici Šibenka – Split. Odgovor na tezu o „jebenom mitskom seronji“ dala je komisija HKS, koja je Vulića kaznila zbog ocjene da su njegove sudačke odluke bile neprecizne, pristrane.

U tom trenutku Vulić vjerojatno nije bio svjestan da će njegovo suđenje biti i okidač za loše stvari, koje su se počele kotrljati Baldekinom. Od pomalo paranoične izjave trenera Đenana Rahimića „kako ima osjećaj da ga dio igrača sabotira“ do neugodnih poraza, te formalno tihe, ali stvarno žestoke predizborne kampanje u šibenskoj hrvatskoj tvrđavi oko izbora novog klupskog vodstva. Očito, u susret redovnoj Skupštini GKK Šibenka na Baldekinu se ćuti zatišje pred buru.

- Ne znam kako će izgledati novo klupsko vodstvo, ali ostajem pri svojoj nedavnoj izjavi „kako svaki član klupskog vodstva mora osigurati prvoligaškom pogonu barem po 50 tisuća kuna godišnje – polako pali vatru Josip Milaković Jota, prvi operativac Škole košarke „Dražen Petrović“, čiji entuzijazam, kad je Baldekinu u pitanju, nije nimalo upitan.

U predizbornim spekulacijama nije rijetka pretpostavka da bi slavna Šibenka mogla dobiti prvu predsjednicu. Spominje se poduzetkinja Ivana Bobek, koja je, navodno, u kritičnim trenucima sezone što je na izmaku uskakala financijskim injekcijama. Sponzorstvom ili pozajmicama!? To dobro znaju oni, koji vode svakodnevnu brigu o Narančastima.

Zanimljiv program

Aktualni dogradonačelnik Šibenika (ili dobri duh šibenskog sporta) Paško Rakić po svom dobrom, starom običaju spušta loptu na zemlju(parket).

- Imam informaciju da je aktualni predsjednik kluba, pravnik Ante Burić pripremio zanimljiv i ambiciozan program za iduće klupske sezone. Grad Šibenik je, ne krijem, bio dosad glavna financijska uzdanica kluba, ali o tome tko će ubuduće vladati Baldekinom odlučit će Skupština, a ne gradska „vlada“. Volio bih, međutim, da taj skup prođe u mirnom, demokratskom ozračju kako bismo izabrali dobro i funkcionalno vodstvo – drži Rakić.

U susret tom košarkaškom izbornom skupu jedno je sigurno. Aktualno vodstvo nije ni izdaleka ostvarilo pomalo ishitreno obećanje „ da će klub vratiti na stare slave staze“. U tom smislu nije se išlo puno dalje od povratka slavnog, starog imena. Imena, koju su klubu priskrbili sjajni predsjednici Tomislav Zorić, Ivan Medić i Vlado Čović, vrhunski treneri Vlado Đurović i Zoran Slavnić, nadareni košarkaši predvođeni Draženom, pa i, što kriti, silno privrženi Funcuti, koji su za svoj rođendan uzeli upravo 10. travnja ili dan, kad je Šibenki na sramotan način uzeta titula prvaka bivše države.

A kad je Đurović poslije 35 godina stigao u Šibenik, aktualno klupsko vodstvo ga nije pozvalo ni na kavu, a kamoli nešto drugo. Njegovu zrakoplovnu kartu Beograd – Split – Beograd platio je više nego solidarnom gestom, vjerovali ili ne, VK Solaris!

19. travanj 2024 13:07