StoryEditorOCM
Košarkaza prekid posta

Tko će biti peti? Šibenka želi prvu pobjedu i lakšeg protivnika u doigravanju

Piše Krešimir Gulin
30. travnja 2023. - 10:39

Šibenka i Furnir u međusobnom ‘obračunu‘ na Baldekinu odlučit će tko će s petog mjesta u play off. To je pozicija koja u četvrfinalu doigravanja jamči izbjegavanje ABA ligaša i barem ‘na papiru‘ nešto lakšeg suparnika- Cedevitu Junior.

Narančastima loše ide u Ligi za prvaka, poraženi su u svih osam utakmica. U međuvremenu su još ostali bez američkog šutera Kakara, koji je zbog smrtnog slučaja u obitelji otputovao u SAD i neće se vraćati u Šibenik od kraja sezone.

Doduše, i Furnir cijelu završnice sezone gura bez Amerikanca Hollingswortha i bolje izgledaju od Šibenčana. No, to ne mora ništa značiti u nedjelju, jer zadnje dvije sezone svi susreti Šibenčana i ‘dubravaša‘ su praktički na jednu loptu:

- S ekipom Furnira smo ove sezone na omjeru 2:2 i svaka naša utakmica zadnje dvije sezone bude napeta i neizvjesna. Napravit ćemo sve da pobjedimo i da pokušamo osigurati peto mjesto u Ligi za prvaka i bez obzira na zadnje negativne rezultate okrunimo uspješnu i dobru sezonu- rekao je Pavao Paić, kapetan Šibenke.

Trener Damir Milačić iznio je svoja očekivanja:

- Što se tiče moje ekipe volio bih da budu maksimalno motivirani i koncentrirani kakvi su bili cijelu sezonu. Bili su pravi primjer kako se voli svoj klub i grad i volio bih da nas dođe podržati što više navijača jer nam je to i ovog puta potrebno- kazao je Milačić.

Utakmica Šibenka- Furnir igra se u nedjelju u 19 sati.

25. travanj 2024 05:39