StoryEditorOCM
Košarkaodličan dekor na baldekinu

Šibenka uvjerljivo poražena od Cibone, odigrana rijetko viđena četvrtina

Piše Krešimir Gulin
4. veljače 2023. - 21:48
Sibenik, 040223. Dvorana Baldekin. GKK Sibenka- KK Cibona, utakmica HT Premijer lige. Na fotografiji: navijaci.Niksa Stipanicev/Cropix

Košarkaši Šibenke doživjeli su i drugi uzastopni poraz na Baldekinu. Nakon Furnira, Narančasti su na svom parketu izgubili i od Cibone. Tako momčad trenera Damira Milačića nije uspjela skinuti još jedan veliki ‘skalp‘ u svojoj dvorani koju su ove sezone pognute glave napuštali i Zadar i Cedevita.

No, ovaj poraz toliko ne boli ako se zna da je Šibenka u domaćem prvenstvu već odradila lavovski posao plasiravši se u Ligu za prvaka. Sada se Narančasti okreću europskim obvezama, budući da u srijedu igraju u Slovačkoj gdje brane sedam razlike u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Alpe Adria cupa.

Rijetko viđena četvrtina odigrana je na Baldekinu. Jer, u prvih deset minuta domaći su imali svega dva ubačaja. U prvoj minuti tricu je ubacio Jambrović za vodstvo Narančastih (3:2), a onda je uslijedila ‘crna rupa‘ sve do zadnje minute prvog perioda kada je iz prodora pogodio Šarić. U međuvremenu je Cibona napravila veliku seriju (20:0).

Činilo se da su Šibenčani ‘u konopcima‘, međutim nakon ‘malog odmora‘ kao da je Milačić na parket poslao neku drugu momčad. Razigrali su se mladi Šarić i Pleadin, priključio im se i najiskusniji Jambrović za veliki povratak u život. U konačnici, tricu je stavio i Amerikanac Kakar pa se na predah otišlo sa samo plus tri Cibone (36:33).

U tim trenucima Šibenčane je nosila sjajna podrška s tribina Baldekina na kojima je vladao vrlo lijepi dekor, posebice s koreografijom u kojoj su dominirali baloni u šibenskim bojama- narančastoj i crnoj.

Međutim, kratko je trajao nalet Šibenke. Na početku drugog dijela slična situacija kao i na startu utakmice. Narančasti se muče u napadu i ostaju bez koša pune tri minute. Koriste to ‘vukovi‘ i rade seriju (11:0).

Momčad trenera Josipa Sesara više nije dopustila domaćinima da zakompliciraju utakmicu, već ju je mirno privela kraju u svoju korist.

Valja napomenuti kako je Šibenka bila značajno oslabljena neigranjem kapetana i ponajboljeg pojedinca Pave Paića. Tako izbornik Aco Petrović, koji je pratio utakmicu iz prvog reda, nije mogao uživo vidjeti na djelu centra kojeg je uvrstio na širi reprezentativni popis.

Šibenka- Cibona 56:87 (5:24, 28:12, 10:31, 13:20)

ŠIBENIK- Dvorana na Baldekinu. Gledatelja 800. Suci: Tomislav Vovk, Josip Jurčević i Leo Roglić.

Šibenka: Skorić (6), Kakar (8), Klarin (4), Pleadin (8), Howard (6), Brocić, Antić (4), Jambrović (10), Šarić (10), Škugor.

Cibona: Vuković, Radovčić (8), Perasović (5), Smajlagić (11), Majcunić (2), Mazalin (10), Aranitović (18), Baković (3), Kapusta (17), Ljubičić (11), Bundović (2).

08. svibanj 2024 01:47