StoryEditorOCM
KošarkaDamir Milačić

Šibenka predstavila novog trenera: ‘Moj je cilj da isprofiliramo mlade poput Pleadina i Klarina, a nekoliko novih igrača je na pragu potpisa‘

Piše Krešimir Gulin
20. srpnja 2021. - 12:44

Damir Milačić (46) i službeno je predstavljen kao novi trener košarkaša Šibenke. Ovaj rođeni Brođanin potpisao je dvogodišnji ugovor s Narančastima. Tako se Milačić nakon sedam godina uspješnog vođenja sinjskog Alkara seli na Baldekin. Doduše, bio je on već jednom i na Baldekinu, otpriike pola sezone kao trener ugaslog Jollya:

- Da budem iskren, ovo je treći put da sam bio u pregovorima sa Šibenkom i ispalo je kako je treća zaista sreća. Drago mi je da smo se našli, jer Šibenka je klub velike tradicije i velike emocije. Nisam patetičan kad to govorim, već sasvim iskren- kazao je Milačić.

image
Nikša Stipaničev/Cropix

Nije tajna kako su čelnici Šibenke bili daleko odmakli u pregovorima sa Slavenom Rimcem, no sve je presjekla ponuda Bayerna iz Muenchena, točnije Andree Trinchierija koji je hrvatskom stručnjaku ponudio da mu bude asistent:

- Bili smo u kontaktima s nekoliko trenera, u konačnici drago mi je što smo sklopili suradnju s Milačićem.Vjerujem kako je on pravo rješenje za ono što želimo napraviti od Šibenke. A to je maksimalna orjentacija na mlade igrače. Cilj nam je imati momčad sastavljenu mahom od domaćih igrača, a i one koje budemo dovodili sa strane bit će mladi i potentni- rekao je Ante Nakić, friški predsjednik Šibenke.

Budući da Narančasti od ove sezone neće imati sportskog direktora, Milačić će imati važnu ulogu u kreiranju igračkog rostera. Naravno, krojit će ga i budžet koji u šibensko slučaju i nije pretjerano izdašan.

- U klubovima koji nemaju velike budžete najvažnije je isporfilirati par mladih igrača. Moj cilj je da šibenski igrači poput Pleadina, Klarina i drugih dobiju korektnu minutažu. A košarkaši koje bi dovodili trebali bi biti tu da popune rupe dok naši igrači ne stasaju- veli novi trener Šibenke.

U skladu s tom politikom, logično je da Uprava pred Milačića ne stavlja rezultatsku omču u prvoj sezoni:

- Istina, u prvoj sezoni nećemo imati prevelike rezultatske ambicije. No, vjerujem kako ćemo imati do mladu ekipu koja će dobro izgledati na parketu. Glavni cilj nam je da ekipa koja starta u pripreme u kolovozu za 12 mjeseci bude 40-50 posto jača - govori Nakić.

Inače, HT Premijer liga ove sezone će se igrati po novom sustavu. Nakon 22 kola bit će podijeljena na Ligu za prvaka i Ligu za ostanak. Iz lige ispadaju dvije ekipe, a prve četiri idu u play off:

- Ako nam se otvori prilika, željeli bismo zaigrati Ligu za prvaka- govori predsjednik Šibenke o ambicijama.

Što se tiče novih igrača, Milačić je kazao kako ih je nekoliko na pragu potpisa, no o imenima nije htio. Neslužbeno, doznaje se kako bi se u matični klub mogao vratiti centar Pavao Paić, koji je lani imao dobru sezonu u Osijeku.

Navodno, blizu narančastog dresa su krilni centar Patrik Jamborvić iz Zaboka i splitski branič Bruno Rebić, kojeg je Milačić trenirao u Alkaru.

Jedan od igrača kojemu je istekao ugovor je i bivši mladi reprezentativac Domagoj Šarić:

- Moja želja je da Šarić ostane. Međutim, u razgovoru sa mnom kazao mi je kako je došlo doodređenog zasićenja. Ipak, ostavio sam mu desetak danada razmisli do konačne odluke. Vjerujem da će u konačnici Šarići dalje nositi dres Šibenke- odgovorio je Nakić.

image
Nikša Stipaničev/Cropix

Lani je MVP prvenstva bio Henrik Širko. On je jasno dao do znanja da bi ostao u Šibeniku:

- Sa Širkom još nismo razgovarali. Mi smo otvoreni za njegov ostanak, ali treba znati kako je Širko lani imao visok ugovor. Njegov ponovni angažman moguć je uz uvjet da se smanje financijski zahtjevi. Činjenica je da moramo i financijski konsolidirati klub budući da smo zatekli neke dugove- veli predsjednik Šibenke.

Prošle godine je u Šibeniku briljirao američki play Freeman. Razmišlja li Šibenka opet o strancu?

- Za sada, to nije realna opcija. Držim kako ćemo iz bazena mladih hrvatskih igrača zatvoriti roster- ističe Nakić.

Upitan je i razmišlja li Šibenka o sudjelovanju u još nekom natjecanju osim HT Premijer lige?

- Za ovu sezonu nije realno razmišljati o drugom natjecanju. Sezonu iza ćemo tome svakako težiti-zaključio je prvi čovjek Šibenke.

24. travanj 2024 08:58