StoryEditorOCM
KošarkaHT Premijer liga

Šibenka napokon prekinula crnu seriju: na Baldekinu pao Furnir, Miković najefikasniji među Narančastima

Piše Krešimir Gulin
26. ožujka 2021. - 21:54

Šibenka je napokon prekinula crnu seriju od pet uzastopnih poraza i protiv Zagrepčana upisala pobjedu kojom se učvrstila među ekipama koje drže pozicije koje vode u doigravanje. Pobjedu Narančastih s klupe je potpisao pomoćni trener Miro Jurić, koji je vodio utakmicu umjesto kaženjenog glavnog trenera Dženana Rahimića. Zanimljivo, s druge strane bio je njegov prijatelj, kum, partner s tenisa Šibenčanin Jeronimo Šarin.

Furnir je mučio Šibenčane cijelo prvo poluvrijeme, Nimalo ugodno domaćinima nije bilo sredinom druge četvrtine kada su gosti vodili 35:31. Jednostavno, nezaustavljiv im je bio Amerikanac Isabell koji je lakoćom prolazio kroz šibensku obranu, koja je djelovala poput ementalera.

Međutim, Šibenčani su dali gasa čim su izašli iz svlačionice nakon velikog odmora. Zonu koju je stavio Šarin razbijali su tricama Širko, Šarić i Bašić, dok je pod košem obrana Furnira bila nemoćna pod fintama centra Mikovića. Nekoliko dobrih minuta Šibenke rezultiralo je vodstvom 66:50. No, tu priči nije bio kraj. Uspjeli su Narančasti ekspresno prosuti lijepu prednost, odnosno Furnir se serijom 14:2 vratio na samo minus četiri (64:68).

Već tada slutilo se da bi mogla biti neizvjesna završnica. Tako je i bilo, a u ključnim trenucima sve je u svoje ruke uzeo, do tada samozatajni, šibenski razigravač Freeman. Amerikančevo polaganje, trica i asistencija Širku za zicer bili su presudni za bodove koji donose mir u kuću na Baldekinu.

Šibenka- Furnir 96:92 (25:23, 21:20, 25:23, 25:26)

ŠIBENIK- Dvorana na Baldekinu. Bez gledatelja. Suci: Josip Jurčević, Leo Roglić i Dino Vukušić.
Šibenka: Freeman (14), Šarić (16), Živković, Gulin, Bašić (9), Antić, Klarin, Miković (25), Pleadin (5), Vlaić (7), Širko (20), Jurković.
Furnir: Vlahovec, Prelec, Pandurić (12), Vujić (4), Perić (5), Isabell (37), Majić (11), Smolić (6), Šola, Jerković (9), Puou (6), Ljubičić (2).

24. travanj 2024 03:28