StoryEditorOCM
Košarkatrajali jedno poluvrijeme

Šibenka još bez pobjede u Ligi za prvaka: Cibona opet bila prevelik zalogaj za Narančaste

Piše Krešimir Gulin
17. travnja 2023. - 20:40

Šibenka niti iz šestog pokušaja nije stigla do prve pobjede u Ligi za prvaka. Cibona je i peti put ove sezone bila prevelik zalogaj za momčad trenera Damira Milačića, iako su na papiru Vukovi izgledali ranjivi.

Naime, u zapisniku nije bilo Lovre Mazalina, a kada se zna da su Cibosi još ranije ostali bez Bundovića i Bakovića, činilo se da se Narančastima nudi prigoda za veliki skalp.

Ostvarila se želja trenera Milačića da mu momčad bude čim duže u rezultatskom priključku. I bili su Šibenčani u egalu cijelo prvo poluvrijeme, dapače čak su i vodili u nekoliko navrata. Manje- više sve u njihovoj koncepciji baziralo se oko kapetana Paića.

image
Niksa Stipanicev/Cropix

Međutim, Cibona je imala još puno rapoloženijeg centra. Nerješiva zagonetka za Šibenčane bilo je veliko tijelo Krešimira Ljubičića, pa je nerijetko izgledalo da Narančasti igraju protiv nekog košarkaša kalibra Nikole Jokića.

Muke po Šibenčane eskalirale su kada je Paić upao u probleme s osobnim pogreškama te snažnom Ljubičića više nije imao tko parirati pod obručima. Završio je Ljubičić utakmicu s ‘double-double‘ učinkom (25 koševa i 10 skokova), no njegove brojke bile bi i veće da ga Sesar nije odmarao cijelu zadnju četvrtinu.

U trećoj četvrtini susret je polako počeo kliziti na stranu Cibona, koja je definitvno ‘prelomila‘ utakmicu početkom četvrte dionice kada je otišla na velikih plus 18 (73:55).

Tako je momčad trenera Josipa Sesara prilično bezbolno apsolvirala gostovanje na Baldekinu i još uvijek drži startnu jedinici uoči play offa.

image
Niksa Stipanicev/Cropix

Šibenka- Cibona 70:86 (19:21,19:21,17:25,15:19)

ŠIBENIK- Dvorana na Baldekinu. Gledatelja 500. Suci: Tomislav Hordov, Leo Roglić i Denis Bajramović.

Šibenka: Skorić (8), Kakar (12), Klarin (3), Pleadin (7), Howard, Brocić (6), Antić, Perković (6), Jambrović (10), Šarić, Brajković (6), Paić (12).

Cibona: Vuković (11), Radovčić (12), Perasović (13), Frančešević, Smajlagić (5), Majcunić (13), Pavković, Aranitović (5), Kapusta (2), Ljubičić (25).

24. travanj 2024 23:25