StoryEditorOCM
Košarkazabok na baldekinu

Šibenka igra važnu utakmicu za plasman u play off: ‘Naš cilj se zna, pozivamo navijače da nam pomognu‘

Piše K. G.
17. travnja 2024. - 11:04

Pred košarkašima Šibenke još su tri utakmice do kraja osnovnog dijela prvenstva Hrvatske. Završnica će biti vrlo zanimljiva, budući da se Narančasti s Dubrovnikom i Dubravom bore za preostala dva mjesta u doigravanju.

Pod vodstvom novog trenera Petra Maleša Šibenčani su ‘prodisali‘ i nakon osam uzsatopnih poraza stigli do pobjeda nad Cibonom i Alkarom s kojima su se sasvim vratili u igru za play off.

Da bi u konačnici ušli među osam najboljih momci s Baldekina trebaii bi ostvariti sve tri pobjede. Prvi suparnik na tom putu Narančastima je Zabok:

image

Petar Maleš

Niksa Stipanicev/Cropix

- U goste nam dolazi ekipa Zaboka koja ima sjajnu sezonu. Nalaze se na šestom mjestu i imaju omjer 15-15. Oni su skup mladosti i iskustva sa sjajnim pojedincima i ne čudi njihov plasman visoko na ljestvici. Što se nas tiče, mi imamo svoj cilj, a to je ulazak u playoff i sve ćemo napraviti da to postignemo.

Dobro ćemo se pripremiti za ovu utakmicu i ja vjerujem u moju ekipu moje momke. Dobro rade, dobro treniraju, pozitivni su i uz pomoć naših vjernih navijača mislim da uspjeh neće izostati- kazao je Maleš.

image

Milić Starovlah

Niksa Stipanicev/Cropix

Crnogorski košarkaš Milić Starovlah u prošlom kolu u Sinju odigrao je vjerojano najbolju utakmicu u narančastom dresu. Dobra je vijest za Maleša da i Starovlah ulazi u formu poslije blijedih partija s Dubravom i Škrljevom:

- Jako bitna utakmica za nas u nastavku borbe za doigravanje za playoff. Nadamo se pobjedi, spremamo se za utakmicu i maksimalno smo fokusirani. Želio bih pozvati navijače da dođu u što većem broju da nam pomognu da dođemo do vrlo važne pobjede- poručio je Starovlah.

image

Ante Brajković

Niksa Stipanicev/Cropix

Pravo otkriće trenera Maleša je mladi Ante Brajković, kojemu je strateg Narančastih u zadnje dvije minute pružio više nego soildnu minutažu:

- Očekuje nas jedna jako teška i zahtjevna utakmica i nadam se da ćemo uz pomoć naših navijača ostvariti pobjedu te tako zadržati poziciju u playoffu- istaknuo je Brajković.

Utakmica Šibenka- Zabok igra se u četvrtak u 20 sati na Baldekinu.

28. travanj 2024 16:29