StoryEditorOCM
Košarkalov na trofej

Šibenčanke hvataju svoje drugo finale: djevojkama trenera Stipe Bralića treba pobjeda s više od 10 razlike nad Medveščakom

Piše Krešimir Gulin
22. travnja 2021. - 17:40

Košarkašice Šibenika u prigodi su da zaigraju i drugi finale u ovoj sezoni. Naime, nakon što su na vrlo kontroverzan način (čitaj: suđenje) poražene u završnici Kupa Ružice Meglaj Rimac od dubrovačke Raguse, djevojke trenera Stipe Bralića mogle bi zaigrati i u finalu Prvenstva Hrvatske. Odluka o tome stala je u 40 minuta utakmice sa zagrebačkim Medveščakom, koja je na rasporedu u subotu u 19 sati na Baldekinu.

Računica je jednostavna- Šibenčankama treba pobjeda veća od 10 razlike kako bi se plasirale u završnicu domaćeg prvenstva, gdje bi ih opet čekala Ragusa:

- Šanse imamo, ali neće biti nimalo jednostavno. Nije lako hvatati 11 razlike. Ali, puno toga će ovisiti o tome kako ćemo otvoriti utakmicu. Jako nam fali pobjeda iz Osijeka. Da smo svladali Mursu, onda bi nam s Medveščakom bila dovoljna i 'obična' pobjeda, odnosno i ona od 'pola' koša- govori Bralić, koji je u drugom dijelu sezone sjajno 'ušemio' ekipu u kojoj raspolaže sa 6-7 'ozbiljnijih' igračica.

Ili, Šibenčanke su ni iz čega došle u prigodu da naprave velike stvari. Ne treba smetnuti s uma da je na početku sezone ekipa slagana s primarnim ciljem da ostane u ligi, a sada je na domak prigode da se bori i za drugi trofej.
Čak i prije nekoliko ekipa činilo se da je ekipa Šibenika miljama daleko od mogućeg finala. No, Bralićeve djevojke su pobjedom u Dubrovniku kupile sebi šansu da se bore za titulu prvakinja Hrvatske.

Zanimljivo, ekipa Medveščaka koja im stoji na tom putu ima jak šibenski štih:

- Da, u Zagrebu igraju Šibenčanke Strize, Mrdalj i Skorić. Očito, to je naša sudbina. U Šibeniku stječu iskustvo, a u Zagrebu igraju, jer tamo i studiraju. Osim tih 'naših' igračica, Medveščak ima i nekolicinu drugih košarkašica. Dobro su popunjeni, na okupu su od početka sezone i treniraju dvaput dnevno. Ponavljam, neće nam biti lako. Ali, ako ponovimo neke utakmice iz bliske prošlosti, poput onih s Ragusom u prvenstvu i Kupu, imamo izgleda- zaključio je Bralić.

27. travanj 2024 04:41