StoryEditorOCM
Košarkačetvrti poraz u nizu

Rijetko viđena neefikasnost: težak tjedan Šibenka okončala još jednim bolnim neuspjehom

Piše Krešimir Gulin
19. studenog 2023. - 21:56

Težak tjedan košarkaši Šibenike okončali su još jednim bolnim neuspjehom. Momčad trenera Damira Milačića u samo sedam dana odigrala je čak četiri utakmice u kojima je doživjela četiri poraza.

Nakon tri neuspjeha u ABA 2 ligi (Podgorica, Široki, Spartak), Narančasti su poraženi i u domaćem prvenstvu i to na gostovanju u Zagrebu kod Dubrave.

U toj utakmici Šibenčani su iskazali rijetko viđenu nemoć u napadu u kojoj su prednjačili Foreman sa šutom (1/11) i Hrštić (0/7).

Stoga, Narančasti još uvijek čekaju na prvu pobjedu u gostima u Favbet Premijer ligi.

Trenutačno su na omjeru (3:6), što je daleko ispod očekivanja, bez obzira na velike probleme s ozljedama koji muče Šibenku od početka sezone.

Dobro je bilo otvaranje utakmice za Šibenku. Milačićevi momci u uvodnim minutama su napravili seriju (10:0) za vodstvo (12:6).

Imala je Šibenka dosta napadačkih rješenja. Trice su gađali Klarin i Foreman, a raspoložen je bio i Skorić. S druge strane, Narančaste je mučio centar Dubrave Karahodžić koji je držao svoje na pristojnom zaostatku.

Šibenka tijekom cijele sezone igra s velikim amplitudama unutar utakmice, pa iznimka nije bio ni dvoboj s Dubravom. Nakon dobre prve četvrtine, uslijedila je jako loša druga dionica za Narančaste.

Bio je to napadački rijetko viđen neučinkovit period za Milačićevu momčad koja je u 10 minuta uspjela ubaciti samo četiri koša!? Rezigniran je bio trener Šibenke igrom svoje ekipe, ljutito je bacio sako, ali ništa nije pomoglo.

Doduše, nije ni Dubrava igrala neku košarkašku rapsodiju, pa je unatoč krizi Šibenke otišla na veliki odmor sa svega plus tri (27:24).

Ništa bolje Šibenka nije napadala ni u trećoj četvrtini. U toj dionici zabili su svega devet koševa od čega jedan toliko bizaran da je upisan kapetanu Klarinu, koji je u tom trenutku bio na klupi.

Zvuči nevjerojatno da je Šibenka u 20 minuta postigla samo 13 koševa, a nije baš igrala protiv prvaka NBA lige. S obzirom kako su izgledali tih 20 minuta onda minus sedam (33:40) i nije bio toliko loš za Narančaste.

Katastrofalnu igru Šibenke u napadu Dubrava je konačno bolje iskoristila početkom četvrte četvrtine kada je otišla na velikih plus 15 (50:35).

Probudili su se tada Šibenčani i serijom (10:0) stigli na samo pet koševa zaostatka (45:50). Međutim, nade u veliki preokret uništio im je čudesnom tricom Karahodžić, što je vjerojatno bio ključni potez utakmice.

Loša vijest za Šibenku je i to što je utakmicu propustio centar Topolović, koji je protiv Spartaka u subotu obnovio ozljedu prsta, tako da je u Zagrebu sjedio zamotane ruke.

Zato se u roster vratio Mandalinić, koji je zbog bolesti propustio dvije utakmice na ‘balonu‘ ABA 2 lige na Zlatiboru.

U iduećm kolu domaćeg prvenstva, Šibenka će na Baldekinu ugostiti zagrebački Bosco. Ta utakmica će biti odigrana u subotu, 25. studenog, u 20 sati.

Dubrava - Šibenka 61:50 (13:20, 14:4, 13:9, 21:17)

ZAGREB- Sportska dvorana Dubrava. Gledatelja 400. Suci: Martin Vulić, Roko Hordov, Jelena Tomić.

Dubrava: Vragović (8), Jurić, Vidović (10), Kuzmanović (2), Rimac, Ročak (16), Kalajžić (4), Karahodžić (15), Rajaofera (3), Kos (3), Matić.

Šibenka: Skorić (18), Hrštić (1), Bobek, Klarin (9), Howard, Foreman (5), Babić (7), Mandalinić (4), Perković (6), Šarić, Škugor.

02. svibanj 2024 16:57