StoryEditorOCM
KošarkaMilačić ostaje na klupi

Poznato je tko će biti trener Šibenke iduće dvije sezone: ‘Dogovor je postignut vrlo brzo‘

Piše Krešimir Gulin
1. lipnja 2023. - 12:44

Damir Milačić i iduće dvije sezone bit će trener košarkaša Šibenke. Iz kluba s Baldekina objavljena je informacija kako je produžena suradnja s trenerom koji je i protekle dvije godine bio na klupi Narančastih.

Podsjetimo, kada je prije dvije sezone Milačić preuzimao kormilo Šibenke postignut je dogovor na dvije sezone s mogućnosšću produženja vjernosti na još dvije godine.

U konačnici, taj plan je i realiziran:

– Nakon analize protekle dvije sezone dogovor je vrlo brzo postignut i produžena je suradnja s glavnim trenerom Damirom Milačićem. Njegova potpuna posvećenost radu i angažman su nas od samog početka uvjerili kako je Damir trener kakvog trebamo. Od prvih razgovora smo pred njega postavili nekoliko ciljeva, a oni su prvenstveno razvoj naših mladih igrača, postupno građenje momčadi i organizacije unutar financijskih okvira mogućeg. Nakon turbulentne prve sezone, već u drugoj smo s relativno malim budžetom napravili i rezultatski iskorak. Naši mladi igrači su dobili prostor, napredovali su i to nas definitivno veseli. Želimo kontinuitet, želimo nastaviti u tom smjeru. U ime Kluba i Uprave, treneru Milačiću želim svu sreću i uspjeh u radu – kazao je predsjednik kluba Ante Nakić.

– Drago mi je što ću i sljedeće sezone biti na klupi Šibenke. To je već treća sezona i jedino obećanje koje mogu dati je to da ćemo sigurno mukotrpno raditi. U ovom trenutku bi stvarno bilo neozbiljno sa moje strane, a i prerano, bilo što govoriti o ambicijama. Ono što bi htio je da klub, igrači i ja imamo puno više sreće nego što smo imali u protekle dvije sezone – rekao je trener Damir Milačić.

Nakon uspješne igračke karijere, Damir Milačić je trenersku karijeru započeo 2009. u KK Susedgrad. Tri godine kasnije preuzeo je KK Alkar s kojim je ostvario sjajne rezultate. Alkar je uveo u Ligu za prvaka iste sezone kada ga je i preuzeo.

Milačić potom odlazi u šibenski Jolly u kojem je bio šest mjeseci, a nakon toga je ponovno u Alkaru sve do prelaska u belgijski Kangoeroes. Po povratku iz Belgije 2019. ponovno preuzima Alkar.

Trener Šibenke postaje 2021. godine. Nakon lošije prve sezone u kojoj su Narančasti igrali Ligu za ostanak, uslijedila je puno bolja godina u kojoj je osvojeno peto mjesto HT premijer lige. Osim toga, Šibenka je igrala polufinale Kupa Krešimira Ćosića i četvrtfinale Alpe Adria Cupa.

19. travanj 2024 01:43