StoryEditorOCM
Košarkapotpisao junaković

Na Baldekinu doveli veliko pojačanje: angažirali igrača koji je bio želja vodećih klubova

Piše Krešimir Gulin
12. lipnja 2024. - 10:35

Nakon što su formalizirali stvari i potpisali trogodišnji ugovor s trenerom Rokom Jurlinom, na Baldekinu su krenuli i sa slaganjem momčadi.

Prvi potez nesumnjivo je vrlo dobar- u narančasti dres vraća se 30-godišnji razigravač Martin Junaković. On je također potpisao trogodišnji ugovor, što znači da na Baldekinu razmišljaju dugoročno.

Jamačno, Junaković će biti pravo pojačanje, a ne jedan od niza prinova kakve su nerijetko stizale na Baldekin u zadnje dvije-tri sezone.

Velika je stvar što su Šibenčani angažmanom Junakovića konačno na kvalitetan način pokrili zahtjevnu poziciju playmakera, ali i što će u rosteru imati jednog domaćeg igrača kao nositelja.

To otvara mogućnost dovođenja dobrih stranaca na druge pozicije. Također, s Junakovićem će imati i istinskog lidera na parketu:

- Nakon potpisa trenera Jurline krećemo sa slaganjem ekipe za iduću sezonu. Prvi od nositelja je povratnik, igrač koji je dite u Šibenke Martin Junaković. O njemu znamo sve, trenutno najveće ime na poziciji jedinice, a koje je na tržištu bilo dostupno. Smatram da ukoliko se želimo približiti vrhu onda je vrijeme da angažiramo igrače koji su istovremeno i želje trenutno naših kvalitetom vodećih klubova. Martinu prije svega želim sreću, da bude maksimalno zdrav te svojim znanjem, kvalitetom i iskustvom bude vođa na parketu i desna ruka treneru Jurlini- kazao je Ante Nakić, predsjednik Šibenke.

Evo što je svom razigravaču rekao Roko Jurlina, trener Šibenke:

- Sretan sam i zadovoljan što smo uspjeli završiti ovaj transfer i vratiti Martina u Šibenku na iduće tri sezone. On je bio moja velika moja želja, ali i želja uprave. Martina znam cijeli život, igrali smo zajedno još u mlađim reprezentacijama Hrvatske. Mislim da je o njegovim igračkim kvalitetama i iskustvu koje ima nepotrebno pričati. Nadam se da će biti oslonac tima u naredne tri sezone. Drago mi je što je tu i što je prepoznao ambiciozan projekt koji započinjemo. Želim mu svu sreću u narančastom dresu i da nastavi s dobrim igrama koje je prikazivao i prethodnih sezona- poručio je novi kormilar Narančastih.

Za kraj, riječ je dobio i glavni lik ove priče:

- Vraćam se kući nakon sedam sezona. Osjećaj je stvarno fenomenalan, sretan sam i uzbuđen, jedva čekam da sezona počne.

Već neko vrijeme sam u kontaktu s ljudima iz kluba. U početku je to bilo neobavezno, međutim na kraju smo uspjeli naći zajednički jezik. Htio bih se zahvaliti ljudima iz kluba koji su stvarno pokazali, prvenstveno poštovanje i dali sve od sebe da ovo realiziramo.

Zaključio sam da želim zadnje godine svoje karijere, koliko god još potrajala, provesti u Šibeniku i ovdje napraviti najbolje što mogu. Nadam da ćemo svi u klubu za par godina ovo ocijeniti kao odličnu stvar koja se dogodila i za mene i za klub. Isto tako, vraćam se kući i zbog svoje obitelji, zbog svoje kćeri i zaista sam uzbuđen zbog svega.

Osobno imam puno iskustva i s mladim momcima koji su tu, s nekoliko dobrih pojačanja i novim mladim trenerom mislim da ćemo igrati dobru košarku. To je ono što ja očekujem, a sve ostalo će doći samo po sebi- zaključio je Junaković.

 

12. lipanj 2024 10:35