StoryEditorOCM
KošarkaKonačno prva pobjeda

Košarkaši Šibenke uzdignutih ruku na ‘vrućem‘ parketu: Milačićeva momčad slavila u dvorani u kojoj je pao i veliki favorit za naslov

Piše Krešimir Gulin
8. listopada 2021. - 20:24

Evo konačno prvog slavlja za košarkaše Šibenke ove sezone! Naime, momčad trenera Damira Milačića poslije četiri uvodna poraza upisala je i prvu pobjedu. I to na gostovanju kod Škrljeva gdje je bodove objektivno bilo teško očekivati. Jer, ekipa iz zaleđa Škrljeva imala je do utakmice sa Šibenkom sve tri pobjede, a u svojoj dvorani su nadigrali čak i Zadar.

Međutim, u Čavlima su Narančasti odigrali najbolju utakmicu sezone i nisu završili u kašeti brukava, dapače uzeli su toliko željenu pobjedu kojom bi napokon trebali probiti vidljivu psihološku blokadu pod kojom su igrali do sada.

Šibenka je kontrolirala stvari na parketu u prvih 25 minuta igre. Milačićeva momčad konačno je bila kvalitetna u napadu s dosta raznovrsnim rješenjima. Stoga je sredinom treće četvrtina imala lijepih (57:46).

Ali, tada su stvari pošle po zlu po goste, pa su domaćini ponajviše zahvaljujući Tayloru Adwayu preokrenuli rezultat.

Možda i ključni trenutak dvoboja dogodio se šest minuta prije kraja kada je već spomenuti  Amerikanac u redovima Škrljeva zaradio petu osobnu i morao sjesti na klupu.

Domaćin je držao prednost još neko vrijeme(78:74), točnije do četiri i po minute prije kraja. No, od tog momenta Šibenčani uzimaju stvar u svoje ruke i rade presudnu seriju 11:0 za svoje vodstvo (85:78). Uz manje nesigurnosti u završnici, Narančasti su ipak znali zadržati prednost i odnijeti važnu pobjedu s 'vrućeg' gostovanja.

Adria Oil Škrljevo- Šibenka 84:89 (20:23, 24:22,18:20, 22:24)

ČAVLE-  Sportska dvorana Mavrinci. Gledatelja 100. Suci: Alfred Jovović, Hrvoje Muhvić i Antun Toni Reić.

Adria Oil Škrljevo:  Stojanović (4), Adway (21), Hortman (2), Jelenković (15), Kostić, Barnjak (11), Rajčić (2), Marinelli (9), Bešić, Šajin (8), Vrgoč (12).

Šibenka: Kujundžić (10), Arslanagić (21), Rebić (2), Živković, Gulin (12), Bašić (4), Grgurica, Solomun (6), Antić, Jambrović (13), Pleadin (9), Paić (12).

02. lipanj 2024 06:16