StoryEditorOCM
KošarkaOstali na dnu

Još jedan neugodan poraz Šibenke: Alkar slavio u dalmatinskom derbiju na Baldekinu

Piše Krešimir Gulin
13. studenog 2021. - 20:29

Alkar je vezao i drugu pobjedu za redom i sasvim zasluženo nosi vrijedne bodove s Baldekina. S druge strane, Šibenka nije uspjela kapitalizirati pobjedu nad Splitom i pobjeći s dna tablice.

Premda su na Baldekinu ove sezone već gostovali i Zadar i Split, dalmatinski derbi s Alkarom ponudio je daleko najbolju atmosferu na tribinama. Napokon su Funcuti u većem broju zauzeli svoje mjesto, a stiglo je i dosta navijača iz Sinja, doduše ne onih najžešćih Maligana, ali dovoljno glasnih.

'Vatrometan' je bio početak utakmice, obje momčadi bile su šuterski raspoložene, pa su sijevale trice s obje strane. A onda je krenula rezultatska klackalica. Najprije je Alkar ostao više od četiri minute bez koša, pa je Šibenka napravila seriju 9:0 za lijepih (21:13).

Međutim, crna rupa Šibenčana bila je kudikamo dublja od sinjske. Momčad trenera Damira Milačića apsolutno je ostala bez napadačkih rješenja u većem dijelu druge četvrtine. Točnije, pet minuta su bili bez ubačaja. S druge strane, trpali su ponajviše Gilbert i Collins za seriju Alkara 15:0, ili prednost (31:23).

U nastavku je Šibenka hvatala Sinjane i skoro ih je dohvatila na (47:49), No, tada slijedi još jedan 'black out' Narančastih. Milačićeva družina napravila je toliko početničkih grešaka u napadu nedopustivih za prvoligašku momčad. Naravno, mudro je to iskoristio Alkar. Iskusni Vučić je školovao domaće kako se igra centarska tehnika, 'nemoguće' trice stavio je Gizdavčić, a iz prodora su nezaustavljivi bili Collins i Gilbert. Rezultiralo je to nizom od 14:0 Sinjana, pa je na kraju treće četvrtine zasvijetlilo 63:47 za Alkar.

Činilo se da će Sinjani lagano iskontrolirati stvari do kraja kada je na početku posljednje dionice Krstanović pogodio tricu za 66:47 Alkara. Međutim, Šibenka je počela smanjivati uvjerljivo vodstvo gostiju, ali u trenucima kada je zamirisalo na mogući preokret Kujundžić je izgubio dvije lopte u napadu, a sinjski Amerikanac Collins položio za mir na klupi Alkara (70:60).

Doduše, spustila se Šibenka na minus šest (66:72), ali je Gizdavčić novom tricom uništio i najmanju nadu za preokret pa su navijači Alkara mogli zapjevati 'Mi smo Sinjani, Alkar je naš'.

Šibenka- Alkar 69:79 (21:16,14:21,12:26,22:13)

ŠIBENIK- Dvorana na Baldekinu. Gledatelja 300. Suci: Tomislav Hordov, Josip Jurčević, Danijela Čanković.

Šibenka: Kujundžić (6), Arslanagić (8), Rebić (11), Živković, Gulin (2), Bašić (8), Grgurica, Solomun (15), Antić, Jambrović (9), Pleadin, Paić (10).

Alkar: B. Jurela, I. Jurela (3), Pralija (4), Mastelić, Gizdavčić (13), Krstanović (14), Collins (11), Tomašević, Vučić (14), Došen (6), Jukić, Gilbert (14).

25. travanj 2024 22:27