StoryEditorOCM
OstaloSpektakl na festivalu

Vrhunac programa na MDF-u obilježit će večerašnje akrobacije u zraku talijanske trupe "Meravigliosa" na Poljani

Piše Branimir Periša
29. lipnja 2024. - 10:28

Sve je spremno za vrhunac prve polovice 64. Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku. Subota, 29. lipnja, kraj je prvog dijela festivala i uvod u zadnjih sedam dana, a pamtit će se, bez sumnje, po zadnjoj izvedbi u danu – akrobatskom showu u zraku „Meraviglia“ u izvedbi gostiju iz Italija – Sonics Aerial Performance od 21.30 na šibenskoj Poljani – posve besplatno. Riječ je o izvedbi koja se izvodi dugi niz godina po festivalima diljem svijeta i sad je na red stigao Šibenik. Talijanska festivalska uspješnica ujedno je i prvi veliki uspjeh talijanskih kazališnih akrobata Sonics Aerial Performance koji su već u petak navečer na generalnoj probi plijenili pozornost publike.

Dok je petak prošao u priprema za ovaj spektakl, već je jutros sve spremno za festivalsku čaroliju koja se rađa svako jutro iznova, zaštićena sjenom festivalskih zastavica čija ovogodišnja lica pomno prate svaki korak festivalaca.

image

Foto: MDF

/Slobodna Dalmacija

A ove će ih subote biti pregršt jer ljetna pozornica na Trgu Republike Hrvatske sprema se za koncert „Dobrodošli, prijatelji!“ na kojem će nastupiti dječji zborovi „Zdravo maleni“ i „Cvrčak“ (Šibenik), „Trešnjići“ (Zagreb), „Crescendo“ (Sisak). Početak koncerta je u 20 sati.

Danas počinju i međunarodni teniski turnir za djevojčice i dječake do 10 godina „Festivala djeteta“ u organizaciji Teniskog kluba Šubićevac te Regata za klasu optimist 64. MDF u organizaciji Jedriličarskog kluba Val iz Šibenika.

11 h, dječje igralište Fingac, Zlarin

- „Neka druga priča“ i „Priča o kotrljanju“

Akademija za umjetnost i kulturu, Osijek

16.00h, sportski tereni Zablaće, nogometni klub „Škola nogometa Joso Bego“

- 4. međunarodni turnir „Zdravo maleni Jose Bege 2024“ za godište 2013.

TRAJANJE: od 28. lipnja do 30. lipnja

19 h, Perivoj Roberta Visianija

Jokai, interaktipark, Španjolska

- U vremenima kada elektronički uređaji monopoliziraju način igranja, Jokai nastoji sa svojim ručno izrađenim igrama promovirati autonomnu, kreativnu i kooperativnu igru, pritom promičući međugeneracijske odnose.

- Larun je instalacija sastavljena od zbirke kreativnih ručno izrađenih igara inspiriranih baskijskom mitologijom, s ekskluzivnim dizajnom, kako u tehničkoj tako i u umjetničkoj izvedbi.

- U sklopu zbirke igara Larun postoje dva igraća prostora:

- Mari – prostor namijenjen starijoj djeci i odraslima sastavljen od različitih igara, gdje se sudionike potiče na razvijanje različitih vještina kao što su: preciznost, koncentracija, strategija i suradnja.

- Montessori Gunea – igraći prostor opremljen Montessori materijalima namijenjen djeci od 0 do 3 godine. Igre su ekskluzivno dizajnirane kako bi djecu potakle na samostalno razvijanje mašte, kao i na eksperimentiranje i senzornu manipulaciju djeteta, promičući njihovu autonomiju i sigurnost.

- „Kreativnost je vidjeti ono što drugi vide i misliti ono što nitko drugi nikada nije pomislio.“ Albert Einstein

- 20h, Trg Mulina, Raslina

- „Groznica subotnje večeri“, Cirkultura i Cirk pozor, Samobor, Zagreb

- Groznica subotnje večeri cirkuski je kabaret inspiriran istoimenim popularnim filmom.

- Skupina cirkuskih umjetnika prikazuje plesne, žonglerske, akrobatske i komične točke uz ritmove disko hitova i sjajne kostime.

image

Foto: MDF

/Slobodna Dalmacija

20h, ljetna pozornica (Trg Republike Hrvatske)

- Koncert „Dobrodošli, prijatelji“, Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku

- Na koncertu Dobrodošli, prijatelji! četiri dječja zbora će izvesti skladbe najznačajnijih hrvatskih skladatelja dječje zborske pjesme. Publika će imati priliku čuti skladbe Bruna Bjelinskog, Alfi Kabilja, Arsen Dedića i drugih. Na koncertu će se uz hrvatske dragulje dječjih pjesama izvoditi i obrade songova poznatih mjuzikla kao što su Čarobnjak iz Oza i Princ od Egipta. Također, zborovi su pripremili i obrade hrvatske tradicionalne glazbe.

- Zbor Zdravo maleni, Šibenik, Zbor Trešnjići, Zagreb, Zbor Crescendo, Sisak, Zbor Cvrčak, Šibenik

21.15 h, Gorica

- Nestašna zubić vila

- Znatiželjna vila Violetta nađe se u ljudskom svijetu gdje upozna 12-godišnju djevojčicu Maju, koja se ne snalazi u gradu i sanjari o povratku na selo. Dvije prijateljice postignu dogovor te se čini da će čarobno biće omogućiti Maji povratak u bakinu kuću na selu. Međutim zbog ozbiljne ovisnosti o čokoladi, stvari krenu po zlu te se one nađu u utrci s vremenom u najvećoj avanturi njihova života… Sinkroniziran

21.30 h, Trg Poljana

- „Meraviglia“, Sonics Aerial Performance

- Meraviglia je čudesna, posebna izvedba koja će svojoj publici izmamiti emocije čuđenja, očaranosti i adrenalina, zahvaljujući zračnim akrobacijama koje oduzimaju dah. Talentirani zračni akrobati prenijet će svoju publiku u prostor fantazije – u prostor između neba i zemlje koji se doima poput snova, gdje se gesta i pokret pretvaraju u zadivljujuću priču. Ova spektakularna izvedba spaja inovativnu glazbu, zahtjevnu koreografiju i zadivljujuću scenografiju, stvarajući jedinstveni vizualni i osjetilni doživljaj za sve prisutne.

01. srpanj 2024 10:33