StoryEditorOCM
OstaloHNK u veljači

U kazalište na Poljani stiže dubrovačka adaptacija Hamleta, zadarski Tata i šibenski Dražen, a neki će opet ići goli na večeru

Piše M. L.
2. veljače 2024. - 17:34

U veljači će se na repertoaru Hrvatskog narodnog kazalčišta u Šibeniku naći četiri predstave: dvije iz vlastite produkcije te gostujuće iz Dubrovnika i Zadra.

Kazališna veljača počinje tako s predstavom dubrovačkog Kazališta Marina Držića - "Hamlet - evidencija zločina jedne monarhije"., a bit će izvedena u četvrtak, 8. veljače  u 20 sati.

-Riječ je o komadu Tibora Hrsa Pandura i Livije Pandur nastalom prema dramama “Dan umorstava u povijesti o Hamletu” Bernarda-Marie Koltèsa i “Hamlet” Williama Shakespeara. Ova suvremena adaptacija kultnog teksta u režiji Livije Pandur uprizorena je s četira lica - Ofelija (Marija Šegvić), Hamlet (Nikša Arčanin), Gertruda (Mirej Stanić) i Klaudije (Zdeslav Čotić) - najavili su iz šibenskog tetra.

image
Tonka Lokas/Cropix

A nakon Dubrovčana na pozornicu šibenskog kazališta popet će se gosti iz Zadra. Predstava HNK Zadar „Tata“ u režiji šibenskog redatelja sa zagrebačkom adresom Zorana Mužića publika ima priliku vidjeti u ponedjeljak, 19. veljače u 20 sati. Predstava je anstala prema dramskim tekstovima dramatičara, scenariste, skladatelja i glazbenika Mate Matišića, a igraju: Ivica Pucar, Alen Liverić, Davor Jureško, Žana Bumber, mlada šibenska glumačka nada Lucija Alfier i Mimi Zadarski.

Kraj mjeseca, ponedjeljak, 26. i srijeda, 28. veljače rezervrani su za komediju šibenskgo teatra, prvi ovosezonski premijerni naslov „Dođi gola na večeru“ redateljice Nine Kleflin.U predstavi glume: Donat Zeko kao Bernard Lonke, arhitekt iz Zagreba, Ana Perković kao Žana Kovač Lonke, njegova žena, Bojan Brajčić kao Robert Šprajc, računovođa iz Zagreba, Oriana Kunčić kao Mirjana Drlje Mimi, kuharica iz Drniša, Lucija Alfier kao Marijana Ivanišević Mimi, influencerica iz Splita te Krešimir Jelić kao Josip Joso Bakula, grill majstor iz Boraje.

image
Tonka Lokas/Cropix

Predstavu "Dođi gola na večeru" šibenska je publika izvrsno prihvatila, a s podjednakim uspjehom igrana je i u nekoliko hrvatskih gradova, pa će tako uoči ponovne izvedbe u matičnoj kući, gostovati i u Splitu. U dvorani Lora bit će izvedena u subotu, 24. veljače,

Također, predstava Dražen nastala u koprodukciji šibenskog HNK i zagrebačke Trešnje, igrat će ovoga mjeseca za učenike osnovnih i srednjih škola, a izvedbe su zakazane 12., 13., 14. i 15. veljačke u dva termina, poručili su iz šibenskog HNK. 

27. travanj 2024 14:30