StoryEditorOCM
OstaloPonedjeljak na MDF-u

Što je mama Zorana čitala kćeri Mirni Mihelčić i tko je čitateljska polovica Emira Imamovića Pirkea, otkrijte večeras na Poljani

Piše M. L.
24. lipnja 2024. - 13:49

Prvi dan  u tjednu, porvi je da i festivalskih radionica, a jutarnje zabivanja na MDF-u bila su rezervirana i za Sajam dječje knjige – Ibis Grafika. Program 64. Međunarodnog dječjeg festival nastavit će se u večernjim satima, najvljuju iz MDF-a.

-Osim predstava na Poljani ili ljetnoj pozornici, ovog ponedjeljka 24. lipnja počinje literarni program koji za cilj ima jačanje navike čitanja kod djece. „Istočno od Sunca, Zapadno od Mjeseca počeo je u jutarnjim satima u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić dok će od 19 sati u malom amfiteatru ispred Gradske knjižnice početi program „Čitaju nam važni Šibenčani“. Zorana Mihelčić (osnivačica i predsjednica plesnog teatra Sjene, osnivačica Šibenik Dance festivala) te Mirna Mihelčić (akademska glumica) zatim Emir Imamović Pirke (književnik i novinar) dok će njegov/a čitateljska polovica biti iznenađenje do samog početka programa - ističu organizatori Festivala.

Čitaju vam

Ove godine literarni program „Čitaju nam važni Šibenčani“ održava se u prvom tjednu festivala, traje četiri dana, a zatvorit će ga pobjednici književnog natječaja „Kušinić“ koji su zajedno pokrenuli Ured Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku i Gradska knjižnica Juraj Šižgorić.

image

64. MDF - ljetna pozornica

Mdf/

-Program će se održati od ponedjeljka do četvrtka od 19 sati u amfiteatru ispred Knjižnica, a otvorit će ga Majka i kći, Zorana Mihelčić i Mirna Mihelčić. Zorana Mihelčić osnivačica je plesnog teatra Sjena i zaslužna za pokretanje Šibenik Dance Festivala, njena kći, Mirna Mihelčić, akademska glumica, ostvarila je nekoliko zapaženih televizijskih uloga. Osim njih, predvečer će malim i velikim Šibenčanima i gostima grada čitati bosanskohercegovački književnik i novinar, šibenski zet, Emir Imamović Pirke uz svog gosta.

U utorak gosti su Željko Krnčević, ravnatelj Muzeja grada Šibenika, Maja Gulin, ravnateljica Gradski vrtić Šibenska Maslina; književnica koja je izdala svoju zbirku poezije Ljubav“, zatim Siniša Kostelac, pjesnik, izdao je knjiga „Kadena od šibenskih ljudi“ te Lucija Stanojević, glazbenica, izdala je svoju slikovnicu. U srijedu čitaju Višnja Ljubičić, pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, Antonia Gregov Jukić, ravnateljica Gradsko društvo Crveni križ Šibenik, Ivana Kalebić, učiteljica razredne nastave te Dolores Bujas, književnica i slikarica. U četvrtak čitaju pobjednici natječaja „Kušinić“ čija će imena biti naknadno objavljena - ističu u MDF-u i napominju kako je program poticanja čitanja podržava i Ministarstvo kulture i medija RH.

Od akrobacije do filma

-Po završetku programa „Čitaju nam važni Šibenčani“ u 20 sati na Poljani počinje akrobatska predstava iz programa „Trgovi i ulice“ „VITA MIN SHOW“ zagrebačkog Triko cirkus teatra. U 21 sat na ljetnoj pozornici vrijeme je za lutkarsku predstavu „Znatiželjni slonić“ u izvedbi Sofia kazalište lutaka iz Bugarske u trajanju od 55 minuta. Predstava je prilagođena za djecu od tri godine i stariju, poručili su iz šibenskog MDF-a.

 

24. lipanj 2024 13:50