StoryEditorOCM
OstaloZa vrhunska postignuća

Šimi Strikomanu za tri projekta uručena međunarodna turistička nagrada, povelja FEST- "Antonio Conte" 2020

Piše šibenski.hr
14. studenog 2021. - 11:26

Diplomiranom filmskom i televizijskom snimatelju iz Vodica Šimi Strikomanu u petak je u Solinu uručena međunarodna turistička nagrada povelja FEST- "Antonio Conte" 2020 za vrhunska profesionalna postignuća s projektima „Milenijska fotografija“, „Tera Croatica“, „Festival Žudija“,  za  izniman kulturološki doprinos promociji turizma.

Prošle godine zbog situacije s coronavirusom, umjesto svečanog uručenja u hotelu President Solin, nagradu je primio mailom, a u petak je osobno nagradu primio u Solinu.

Ovo ugledno međunarodno priznanje, Povelja za izvrsnost i izniman doprinos u području turizma - “PREMIO EUROPEO - BENEMERERITI DEL TURISMO”, utemeljeno je pred 38. godina od Antonia Contea u Rimu, Italija, dodjeljuje se uglednim pojedincima, čuvenim svjetskim imenima iz domene raznih profesija koji su svojom osobnošću, izvrsnošću javnim djelovanjem u znanosti, umjetnosti, te stručnjacima i profesionalcima u turizmu, gastronomiji, enologiji, održivom razvoju, kulturi, filmu, glazbi, sportu i drugim segmentima doprinijeli vrhunskim postignućima u promicanju turizma na različitom razinama.

Dobitnici Povelje za izvrsnost su ugledni pojedinci i čuvena svjetska imena iz domene raznih profesija; turizma, stručnog, gastro, enološkog turizma, kulture, filma, glazbe, znanosti, umjetnosti, javnog, sportskog života...Među dosadašnjim dobitnicima su i veliki italijanski redatelj Franco ZEFFIRELLI, te Andrea BOCELLI, Monica BELLUCCI, a iz Hrvatske Arsen DEDIĆ, Miro GAVRAN, Rade ŠERBEDŽIJA, Kažimir HRASTE - objavio je portal InfoVodice.

20. travanj 2024 15:43