StoryEditorOCM
OstaloViše besplatnog programa

Počinje prodaja ulaznica za predstave iz programa 64. MDF-a, donosimo sve detalje

Piše Šibenski.hr
11. lipnja 2024. - 20:31

U srijedu 12. lipnja u 10 sati počinje prodaja ulaznica za predstave koje će biti izvedene na 64. Međunarodnom dječjem festivalu Šibenik – Hrvatska koji će se održati od 22. lipnja do 6. srpnja. Tijekom dva najčarobnija tjedna u godini na šibenskim će ulicama i trgovima biti izvedeno oko 200 programa što međunarodnih što domaćih (kazališnih) umjetnika uz podršku Ministarstva kulture i sporta RH. Pred festivalsku publiku stižu umjetnici iz cijelog svijeta i to iz, među ostalim, Indije, Italije, Španjolske, Sjeverne Makedonije, Brazila, Portugala, Japana, Austrije, Bosne i Hercegovine, Velike Britanije, Bugarske, Rumunjske, Poljske te Njemačke. Naravno, nije riječ samo o kazališnim umjetnicima, već i voditeljima radioničkog, literarnog, filmskog i ostalog festivalskog programa uz neizostavne kazališne uspješnice i glumačka imena s domaće scene. Ulaznice će se moći kupiti online te fizički na blagajni Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku.

OD PREDSTAVE U ŠUMI DO OPERE NA TRGU

Prodaja ulaznica za predstave iz programa ovogodišnjeg Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku počinju ovu srijedu 12. lipnja od 10 sati. Ulaznice će biti moguće kupiti online preko internetske stranice hnksi.mojekarte.hr, a tu je i poveznica uz svaku predstavu u prodaji objavljena na www.mdf-sibenik.com.

Ove godine u prodaju će biti puštene ulaznice za predstave koje će se izvoditi na ljetnoj pozornici, odnosno na Trgu Republike Hrvatske, te za predstavu „Bajka za van“ kakvu još festivalska publika nije imala priliku gledati, odnosno u kakvoj još nije imala priliku sudjelovati. Predstavu izvodi genijalni Teatar Poco Loco, a bit će izvedena u šumi Šubićevac. „No ne dajte se zavarati. Ovo neće biti obična predstava u šumi, već predstava koja vas vodi u šetnju šumom i priča vam priču, a vi priču pričate njima. Broj publike za ovu interaktivnu predstavu ograničen je zbog što boljeg i kvalitetnijeg doživljaja predstave uz korištenje audio uređaja koji se dobije na početku predstave kupnjom ulaznice. Predstave nema bez audio slušalica koje će publika s ulaznicom dobiti na licu mjesta. Predstava je planirana u dva termina, 18 i 19.30 sati u utorak 2. srpnja“, pojašnjavaju iz organizacije 64. MDF-a.

Nadalje, u prodaju će biti puštene ulaznice za generalnu probu i za svečano otvorenje, 21. i 22. lipnja kada će, među ostalim, biti izvedena lutkarska opera „Ero s onog svijeta“ u režiji vrhunskog hrvatskog redatelja, Krešimira Dolenčića.

Cijena ulaznice iznosi šest eura za sve predstave, osim za predstave koje će otvoriti, odnosno zatvoriti 64. MDF, a one iznose osam eura te će se također moći kupiti online ili na blagajni kazališta od 10 sati u srijedu 12. lipnja.

I JOŠ MALO ČAROLIJE OSLOBOĐENE PLAĆANJA

I dok će predstava u režiji Krešimira Dolenčića oslonjena na hrvatsku baštinu otvoriti Festival, u sličnom će se tonu dva tjedna kasnije spustiti zastor nad ljetnu pozornicu kad će u subotu 6. srpnja 64. MDF zatvoriti Gradsko kazalište „Zorin dom“ iz Karlovca s predstavom „Pepeljuga“ iz pera Vladimira Nazora po uzoru na Charlesa Perraulta, a u režiji Sanje Hrnjak gdje Pepeljuga, kako ju je vidio Nazor, postaje pastirica Anka, a umjesto vile pomaže joj krava. Riječ je o mjuziklu sa sretnim krajem za koji su glazbu skladali Ivica Šimić i Ante Gelo.

Ovogodišnji program 64. Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku podržali su i Javna ustanova Nacionalni park Krka i Kaufland dok su „Ero“ i „Anka“ postavili okvir u trajanju od dva tjedna unutar kojeg će se diljem stare gradske jezgre i još šire održavati zabavni, edukativni, glazbeni, filmski, dramski, literarni, likovni, cirkuski programi s potpisom umjetnika i pedagoga sa svih strana svijeta i to posve besplatno. S tim da atrakcija neće nedostajati pa šibensku publiku i posjetitelje grada na Trgu Poljana očekuje predstava „na visini“ – akrobatski show „Meraviglia“ gostiju iz Italije Sonics Aerial Performance uz autora Alessandra Pietrolinija. Za 40 minuta čiste čarolije i adrenalina na Poljani neće biti potrebna ulaznica jer bogati program „Trgova i ulica“ besplatan je za svu publiku.

18. lipanj 2024 02:00