StoryEditorOCM
Ostalo‘Naš mali‘

Najiščekivanija premijera godine: U 52 minute filma o Draženu govore Biserka, Stojko, Danira, Laki, Pele, Zeko, Ivanišević...

Piše Zdravko Pilić
2. lipnja 2023. - 15:57

Šibenik je po mnogo čemu osobit. Ode čovika bez noge zovu stonoga, onoga bez kose Rico, oni bez zanimanja je direktor, a onaj bez ikakvog zvanja doktor. I onda nije nikakvog iznenađenje da taj i takav grad, svog najvećeg zove – Mali. I to, da ne bi bilo zabune – Naš Mali. S velikim N i s velikim M. Jer, svugdi na svitu on je moga bit kakav je tija, i velik, i najveći, i najveći ikad, i Hall od Fame, a samo je ode bija – mali. Tu privilegiju nitko drugi nije imao, da raste zajedno s njim i pored njega, nego mi Šibenčani, koje će Naš Mali ponovno okupiti 10. lipnja 2023. godine, u 20, 30 minuta, na tvrđavi Barone. Na svečanoj premijeri filma ‘Naš Mali‘, autorice Ivane Guberine, u trajanju od 52 minute, u organizaciji Kulturne Udruge ‘Šibenska kartulina‘, u suradnji s Gradom Šibenikom, Turističkom zajednicom grada Šibenika i JU Tvrđava kulture. I već sada se može reći da će se, zbog velike zainteresiranosti publike, jer neće svi moći stati na mali Barone, organizirati i nove projekcije filma koji je dosad najšibenskiji projekt o šibenskom košarkaškom Mozartu. Uostalom, spisak sudionika i naratora na odjavnoj špici filma dovoljno govori sam za sebe – Biserka Petrović, Aleksandar Petrović, Mirko Novosel, Stojko Vranković, Neven Spahija, Goran Ivanišević, Danira Nakić Bilić, dr. Ivica Poljičak, Drago Lakić Laki, Krešimir Lambaša Rambo, Boris Pelajić Pele, Dinko Bujas Murgaš, Tomislav Baljkas Zeko, Ante Baranić, Vlade Đurović, Zoran Slavnić, Miro Kotarac, Franjo Arapović, Mihovil Nakić, Vlasta Relja, Željko Marelja, Branko Macura, Kažimir Hraste, dr.Zlatko Mateša, Damir Milačić, Miro Jurić, Vlado Čović, Zdravko Pilić, Marina Jurković, Tomislav Gega, Milan Gega, Košarkaši GKK ‘Šibenka‘, Košarkaši OKK ‘Dražen Petrović‘. Scenaristi su Ivica Poljičak i Ivana Guberina, Poljičak je i narator a glazbu za film načinio je Matej Meštrović.

-‘Jako sam uzbuđena što je ovaj moj dosad najambicoiozniji projekt, koji je trajao duge tri godine, konačno došao kraja. Iscrpljena sam, ali i jako sretna, iako me drma pozitivna trema pred premijeru. Umirem od straha da vidim kako će film o Draženu i prihvatiti oni koji su i suautori – Šibenik i Šibenčani. Jer, ovo nije film samo o našem Malom, nego i filmu o Šibeniku, o deset godina u životu Krešimirovg grada, od 1983. do 1993. koje je Dražen obilježio, zasjavši na njjihovom početku kao vanserijski talent, i na kraju, odlazeći u vječnost, 7. lipnja 1993. pogibijom u prometnoj nesreći na autoputu kod njemačkog Denkendorfa‘ – kazala nam je redateljica Ivana Guberina.

20. travanj 2024 02:32