StoryEditorOCM
OstaloHNK u Šibeniku

Na Dan žena u šibenskom teatru koncert će održati kantautor Aleksandar Saša Kabiljo

Piše Šibenski.hr
7. ožujka 2021. - 19:04

U šibenskom HNK-u, u ponedjeljak, 8. ožujka u 20 sati kao najljepši poklon za Dan žena koncert će održati kantautor Aleksandar Saša Kabiljo.

IZ šibenskog teatra podsjećaju da zbog epidemioloških mjera i na ovom koncertu može biti najviše 48 gledatelja, zbog čega pozivaju publiku da ulaznice kupe na vrijeme.

Aleksandar Saša Kabiljo je kantautor, pjevač, poeta i skladatelj rođen u Beogradu 1962.

Od 1971. s obitelji živi u Splitu, a od 2000. živi i djeluje u Zagrebu. Bavio se lutkarstvom i pisanjem stihova. Također je radio i kao spiker. Prvi njegov album „Plavi album“ objavljen je prošlog ljeta, a nedavno je izašao njegov drugi album „Sefardske romance“.

Od glazbe živi, a glazba ga je u zadnjih dvadeset godina vodila preko Splita, Zagreba, Pule i Zadra do Beograda, Sarajeva, Novog Sada, Osijeka, Maribora, Hvara… U svim tim gradovima je živio, stvarao i svirao, a u ljeto 2019. put ga je, kaže, doveo u Šibenik.

Kad je došla karantena ostao je u Šibenku, gdje živi na Gorici. S Gorice mu je baka, iz poznate šibenske trgovačke obitelji Drutter. Njezin brat Albert Drutter bio je profesor u glazbenoj školi i glumac u šibenskom kazalištu. Saša se zapravo vratio kući, iako u Šibeniku nikad prije nije živio.

-Genetski sam vezan za ovaj grad, sad živim stotinjak metara od kuće u kojoj je rođena moja baka. No, bilo je suđeno da završim u Arsen-gradu, Arsen Dedić jedan je od deset najvećih kantautora na svijetu, on je za mene broj jedan, njegovim pjesmama sam najviše sklon“ – konstatira Saša, koji nabrajajući uzore spominje i Balaševića, Cohena, Miladina Šobića, Johna Denvera, Fabrizia de Andrea, Ibricu Jusića... - kazao je Kabiljo uoči svog prvog koncerta u šibenskom kazalištu.

16. travanj 2024 18:50