StoryEditorOCM
OstaloDani kršćanske kulture

Jedanaestodnevni program počinje u subotu, 1. travnja u Vrpolju, a otvara ga šibenski biskup Tomislav Rogić

Piše Sibenski.hr
29. ožujka 2017. - 18:07


 
Dani kršćanske kulture, koji se održavaju trinaesti put zaredom, ove godine počinju 1. travnja i traju do 11. travnja, a održavaju se u Šibeniku, Splitu i Dubrovniku.

Ovogodišnji program osobito je bogat i raznovrstan te će tijekom 11 dana biti održane brojne tribine, promocije knjiga i filmova, koncerti i izložbe.

U Šibeniku manifestacija se svečano otvara 1. travnja u 9. 30 sati u Gospinu svetištu u Vrpolju gdje će biti održan biskupijski susret obitelji, a program će otvoriti šibenski biskup mons. Tomislav Rogić.

Glazbeni dio programa obilježit će niz zanimljivih glazbenih događanja, pa će tako šibenska publika imati priliku čuti i skladbu Antuna Tomislava Šabana na stihove Silvija Strahimira Kranjčevića "Golgota" koju će izvesti  Oratorijskog zbora crkve sv. Marka u Zagrebu "Cantores sancti Marci" pod ravnanjem Jurice Petra Petrača i uz orguljsku pratnju Šibenčanina Pavla Mašića.

Splićani i Šibenčani susrest će se pak u Ružiću gdje će se u crkvi Presvetog Otkupitelja, grobnici obitelji Meštrović, održati križni put, sveta misa, ali i predavanje Zorane Jurić Šabić o "Meštrovićevoj uspomeni svome kraju", te koncert duhovne glazbe "Molitva Gospi" u izvedbi Mješovitog katedralnog zbora iz Šibenika.
U sklopu manifestacije bit će predstavljana knjiga "Stepinac – njegov život i vrijeme" autor koje je britanski povjesničar i publicist dr. sc. Robin Harris.

Cijeli program ovogodišnjih Dana kršćanske kulture dostupan je na www.danikrscanskekulture.info 
 
 
 



 

26. lipanj 2024 12:41