StoryEditorOCM
OstaloNe propustite šibensku Noć muzeja

Điravat će se po Krapnju, Varoši, pivat serenada i uživat u modnoj reviji i gastro-delicijama

Piše Šibenski.hr
25. siječnja 2017. - 12:01

Muzej grada Šibenika za ovogodišnju Noć muzeja koja će se u cijeloj Hrvatskoj održati u petak, 27. siječnja, priprema zanimljiv i, moglo bi se reći, nikad bogatiji program: od izleta na Krapanj, diravanja po ulici slavnih pjevača u Varoši, preko predavanja i razgledavanja stalnog postava u muzeju, do modne revije i uživanja u slasticama i slanim zalogajima s okusima i mirisima hobotnice iz lonca ekipe televizijske emisije Gastronomske ćakule.

Program počinje već u 16. 30 sati kada polaze autobusi za Krapanj. Na tom otoku spužvara i bogate kulturne baštine, posjetitelji će obići franjevački samostan, uživati u koncertu šibenskog komornog ansambla Echo, a bit će organizirano i predavanje o nastanak i razvoj krapanjskog spužvarstva.

U Šibeniku pak u 18 sati počinje varoški glazbeni vremeplov. Time se šibenski muzej izravno uključio u tema ovogodišnje Noći muzeja - „Glazba i glazbeni velikani i njihov utjecaj na društvo“. Svi zainteresirani okupit će se na početku Miminca, kod „Bobisa“ i potom prošetati „ulicom slavnih šibenskih glazbenika“, zastati i zapjevati ispred kuće Arsena, Vice… Varoški đir završit će i serenadom, a sudjelovat će i klapa Stina te KU Šuštine.
Ovaj đir nastavit će se u muzeju gdje će trio Bagatin izvoditi obrade pjesama Arsena Dedića.

Program u samom muzeju počinje također u 18 sati gdje se može razgledati stalni postav te izložba „Šibenik kroz stoljeća“. U 19 sati za najmlađe je organizirana promocija edukativne bojanke Oboji me koja sadrži 12 listova za bojanje na kojima su motivi umjetnina izabranih iz stalnog postava sve s ciljem da se kulturna baština približi najmlađim Šibenčanima.
U 20 sati održat će predavanje „Melografski rad Ante Barbače“ koje će biti „zaslađeno“ kolačima spravljenim prema receptima iz obitelji Barbača.

Nakon toga bit će prikazan kratki dokumentarni film o krapanjskom spužvarstvu, a središnji događaj večeri bit će modna revija Archaelogia viva šibenske dizajnerice Karmen Herceg.

A da se i ovogodišnja Noć muzeja u Šibeniku dugo pamti i prepričava, pobrinut će se i ekipa televizijske emisije Gurmanske ćakule koja će na trgu ispred muzeja kuhati hobotnicu na krapanjski, a toj će se kužini sudjelovati i krapanjski chef Drago Curavić.
 

03. srpanj 2024 19:06