StoryEditorOCM
KnjigeUZ POTPORU GRADA ŠIBENIKA

U lipnju na Zlarinu prva pjesnička rezidencija ‘Vesna Parun‘: trajat će deset dana, objavljeni uvjeti za prijavu

Piše ŠIBENSKI.HR
15. travnja 2021. - 17:20

Kulturna udruga "Fotopoetika" iz Šibenika raspisala je prvi poziv za novoosnovanu pjesničku rezidenciju "Vesna Parun" na otoku Zlarinu. Desetodnevna književna rezidencija za hrvatske pjesnike i pjesnikinje organizira se na Zlarinu, rodnom otoku Vesne Parun, po kojoj projekt i nosi ime.

Obuhvaća boravak pjesnika na otoku, posjet zanimljivim lokalitetima u Šibensko-kninskoj županiji i minimalno jedno javno događanje u Šibeniku i/ili na Zlarinu.

Rok za podnošenje prijave: 5. svibnja 2021. u ponoć
Trajanje rezidencije: 10 dana
Razdoblje i mjesto provedbe: od 1. do 10. lipnja 2021. godine

Uvjeti prijave:

prijavitelji moraju imati objavljenu barem jednu zbirku poezije;
prijavitelji moraju imati najmanje 18 godina na datum podnošenja prijave;
prijavitelji moraju biti hrvatski državljani;
prijavitelj mora održati barem jedno javno predstavljanje tijekom rezidencije.

"Fotopetika" je objavila i što je ponuđeno. Kao prvo, to je boravak na otoku Zlarinu u privatnom smještaju. Pokriveni su troškovi putovanja do rezidencije (unutar Hrvatske), smještaja i honorar Također, omogućena je promocija rezidenata na društvenim mrežama i u medijima.

Za prijavu je potrebno poslati dokument u PDF-u ili Word formatu koji uključuje:
životopis (ne duži od jedne stranice), kao i motivacijsko pismo s obrazloženjem zašto prijavitelj želi boraviti na rezidenciji te okvirnim planom rada za vrijeme boravka.

Uz potporu Grada Šibenika

Prijave se šalju na fotopoetika@gmail.com. Rezultati će biti objavljeni na Facebook stranici organizatora projekta (Kulturna udruga "Fotopoetika") najkasnije do 10. svibnja 2021. Odabrani kandidat također će biti obaviješten putem e-poruke.

Ovo je prva književna rezidencija na području Šibensko-kninske županije i prvo veće događanje u županiji u kojoj je rođena najpoznatija hrvatska pjesnikinja Vesna Parun. Rezidencija se provodi uz financijsku potporu Grada Šibenika.

18. travanj 2024 19:54