StoryEditorOCM
Izložbemultidisciplinarna izložba

Šibenska dizajnerica Franka Baranović u kazalištu spojila slikarstvo, video, glazbu i svjetlo

Piše Šibenski.hr
26. svibnja 2024. - 20:47

Svatko od nas povremeno želi odlutati u snove, a zateknete li se ovih dana u Šibeniku to možete i ostvariti u šibenskom kazalištu.

Tamo je upravo u tijeku izložba "Snovi" Šibenčanke Franke Baranović, multidisciplinarni kulturni događaj koji spaja slikarstvo, video-projekcije, glazbu i svjetlo.

Ova je umjetnica svoje snove prenijela na velika platna i to odlučila podijeliti s posjetiteljima.

Zahvalila je svima iz kazališta, sinovima Ivici i Mari Petru koji su zaslužni za audio-vizualni dio te, naravno, svome životnom partneru Šimi od kojega ima apsolutnu podršku.

Veliko priznanje za autoricu je što su tri ulja na platnu bila izložena na lanjskom Venice International Art Fairu.

Zašto je za mjesto izložbe u rodnom gradu izabrala upravo šibensko kazalište, autorica kaže: -Spontano se dogodilo, bila sam u kazalištu i u glavi sam vidila izložbu,jer motivi mojih slika odgovaraju ambijentu. Povezana sam s kazalistem od malena, ja sam glumila i moja mama je i imala dvije samostalne izlozbe u kazalištu. – kaže autorica.

Franka je svoje snove i kroz ovu izložbu doista i ostvarila, a ako je suditi po reakcijama Šibenčana dotakla im je dušu, te ih makar nakratko iz svijeta užurbane svakodnevice odvukla u svijet umjetnosti i u tome je itekako uspjela.

Izložba ostaje otvorena do 30. svibnja, od ponedjeljka do srijede od 10 do 12 sati, te u ponedjeljak popodne od 18 do 20 sati, piše portal Moja Dalmacija.

 

17. lipanj 2024 09:44