StoryEditorOCM
Izložbeonline izdanje

Koroni usprkos: donosimo kompletan program večerašnjih događanja u Noći muzeja u Šibeniku

Piše Marija Lončar
29. siječnja 2021. - 11:46

Je da je korona i da živimo u nenormalno vrijeme u kojem zbog pandemije i aktualnih epidemioloških mjera ni kulturna događanja ne mogu se održavati onako kako bi trebala, ali ipak ih ima. U ŠIbeniku se tako danas obilježava Dan kazališta kada je prije točno 151 godinu otvorena zgrada šibenskog kazališta pa će tim povodom biti izvedena ovosezonska premijerna predstava Murlin Murlo šibenskog HNK, ostvarena u potpunosti šibenskim umjetničkim i autorskim snagama.

Program obilježavanja 151. rođendana HNK u Šibeniku nastavit će se i sutra, u subotu, 30. siječnja, kada će koncert održati mladi talentirani pjevač Alen Đuras uz pratnju istaknutog glazbenika Ante Gele.

No, to nije jedini događaj iz današnje kulturne ponude u Šibeniku. Muzej grada Šibenika i ove godine uključio se u obilježavanje Noći muzeja. Ovogodišnje korona-izdanje te manifestacije je digitalno, odnosno najveći dio programa održat će se online, ali neka događanja moći ćete popratiti i uživo u muzeju.

Slobodan ulaz je i za razgledavanje stalnog postava, ali broj posjetitelja ograničen je na 30, pa kada jedni iziđu iz muzeja, drugi će moći ući, kako u prostorijama ove kulturne ustanove ni u jednom trenutku ne bi bilo više ljudi od broja propisanog epidemiološkim mjerama.

Za podsjetnik, još jednom donosimo program događanja u Noći muzeja u Šibeniku:

18 do 1 sat, atrij Muzeja grada Šibenika

Slobodan ulaz u stalni postav Muzeja uz poštivanje epidemioloških mjera.

18 do 1 sat, Dvorana za povremene izložbe

Slobodan ulaz u izložbu „Muzejski plakat/Izbor iz fonda Muzeja grada Šibenika“ uz poštivanje epidemioloških mjera.

Od 19 sati, ispred ulaza u Muzej

Prikazivanje starih dokumentarnih filmova o Šibeniku (u suradnji s Kinoklubom Šibenik).

18 do 1 sat, atrij Muzeja grada Šibenika

DJ\'s Kristić&Živković: „Vintage disco“; posebni gost: dogradonačelnik Šibenika Danijel Mileta.

17 do 24 sata, Facebook (stranice Muzeja grada Šibenika i Photo Studio 82) i Youtube (Photo Studio 82)

Live-prijenos iz atrija Muzeja, uz video-priloge u kojima kustosi i gosti donose priče za virtualne posjetitelje:

17:00. Ana Bilić: Priče povjesnice (za djecu).

17:20. Prilog s izložbe dječjih likovnih radova „Domaćinovi u Domaćinovoj“.

18:00. Šibenska premijera dokumentarnog filma „Galeb“ koji je bio prikazan na 67. Pulskom filmskom festivalu, uz razgovor više kustosice Marijane Klisović s autorom filma Ivanom Živkovićem Žikom.

20:00. O Trgu Republike Hrvatske kroz povijest i kulturnu povijest govore viša kustosica Marina Lambaša i kustos Bruno Brakus.

21:00. O mlinici Ante Šupuka govori kustos Matej Šabić.

22:00. O radovima vrhunskih hrvatskih umjetnika iz umjetničkih zbirki Muzeja govori kustosica Anita Travčić.

23:00. O arheološkim lokalitetima u Danilu govore viši kustosi Toni Brajković i Emil Podrug te muzejski savjetnik Željko Krnčević.

Posjetiteljima naše web stranice i Facebook stranice na raspolaganju je i niz virtualnih šetnji Muzejom i lokalitetima, te vodstvo kroz stalni postav za osobe s oštećenim sluhom. Također, na Facebook stranici Muzeja dostupni su razni albumi s muzejskom tematikom i prilozi iz TV emisije „Iz riznice Muzeja grada Šibenika“.

25. travanj 2024 11:36