StoryEditorOCM
KolumneGLAVA ŠOTOBRACO

Thompson i 'Lesnina'

20. kolovoza 2017. - 10:08

Ja mislin da ovi naš županijski vijećnik Stevo Žeželj u jednu ruku ima pravo – s puno takta i opreza zaključila je Dobra Parona nakon šta je progucala sve novinske članke o njemu. – Naročito kada je ustvrdija da protiv njega rvaska policija i dalje vodi građanski rat ne dajući mu dozvolu za nošenje lovačke puške.

Zečevina za kolege

– Ma na kraju godine, kada se sabiru rezultati rada skupštine u kojoj sidi, čovik bi samo tija počastiti kolege s teke zečevine i njoka, kako drugačije protumačiti njegove motive da ima dvocivku? – uvjerava ona svoje drage i mile mušterije.
– Ka prvo, policija znade da su zečevi proriđeni i da in triba čuvati fond! Znadete li vi kolko bi ih stradalo za naraniti cilu skupštinu, ej! – odma se uzjogunija El Tigre, sve se lupka prston po slipin očicaman gledeći u nju uz mutavo odobravanje Bili Smo Uskoro.
– A drugo i u ciloj priči najvažnije – nastavlja – bilo je kod Steve i nekog naguravanja sa rodbinon. A kada ima toga, onda nema puške nikome, tako da baš ne znan otkud van onda dojam da Stevo u jednu ruku ima pravo – zapiljija se u poštenu gazdaricu ka na policijskomen ispitivanju, jedino šta jon nije lampu uperija u facu.
– Ne znan, ne znan... Nisan rekla da je pravilo, ali more bit da ima slučajeva, e! – pomirljiva je ona. Nema tomen puno, svratija je u nje na marendu jedan iz Stevinoga kraja, također bivši krajinski vojnik, pa jon se požalija da ga policija šikanira isto tako zbog lovačke puške.
– Ma baš bi to volija čuti! – sada se isljednički prema njojzi naperija Bili Smo Uskoro.
– Evo, kada su ga pitali šta je u ratu radija, reka in je da je samo "sjedio na gajbi pive kraj topa i potezo konopić". I onda su mu dali dozvolu za pušku na čep, zamislite!
– "E, sada pucaj iz puške s metkon na bokunu konopića, kada si već stručnjak!" – tako su mu rekli u policiji – sve se zgraža Dobra Parona.

Petljanija u Slunju

– Priznajen, to je slučaj šikane za Rvaski helsinški odbor ako je istinit, ali imamo mi u državi i jačih problema – skreće razgovor u druge vode B.S. Uskoro. – Kako ćemo – nastavlja on – razrišiti petljaniju da je Vlada šoldiman potpomogla Thompsonov koncert u Slunju, poslala namo čak dva ministra, a onda ista ota država, tačnije policija, digne prijavu protiv njega zato šta je "Čavoglave" ispiva u originalu!?
– Pa je – zamislila se Dobra Parona... – Zar nije ministar Medvid izjavija u Slunju da je oto slika današnje Rvaske, oli tako nešto? Tompson, međutin, ima pustih prijava, ali nije ni jedan puta osuđen – sitila ih je. – A i kako će biti, ako on samo vikne "Za dom!", a publika odgovori "Spremni!" Jedino da odredu niku kolektivnu kaznu – u nedoumici je, sve se češka iza uva.
– Ubuduće – a to ću Tompsonu reći – neka uzvikne "Za dom", a publika će odgovoriti "Lesnina"! Mi ćemo svi znati o čemu je rič, pa neka onda prijavu sastavi ko oće! – razrišija je stvar El Tigre. Na to je Dobra Parona veselo zapljeskala rukicama, sva sritna šta će jake snage MUP-a istraga odvesti u Sloveniju.

09. svibanj 2024 01:54