StoryEditorOCM
KolumneGLAVA ŠOTOBRACO

Puna šaka brade

12. rujna 2018. - 09:07

Aj, uzmite, ol' ne vidite kako je lip i mirisan! – zagugutala je Dobra Parona nutkajući El Tigrea feticon taman načetoga pršutića na vrvu kurteline. Sam bog će znati kako je stari jubitelj mrsa odolija takvomen iskušenju, kakve oto ninđa treninge prakticira za jačanje volje... Šta bilo, samo je odmanija rukon sa ričiman da se kući ujutro do grla nabuba zobenih pahuljaca pa nema više mista makar za mrvu ičega!
– Šteta da niste parip, kakvu bi samo sjajnu dlaku imali! – rekla mu je pogledavajući u njegovu pejavu frizuru, na silu se susprežući od smija.

Falša marihuana

Nije se puno obazra na to, osim šta se uvatija za konja, paripa, šta ga je asociralo – božemiprosti – a na šta drugo nego na seksi šop one Međimurke, koju policija proganja ka vrag grišnu dušu zbog osvježivača zraka na bazi umjetne marihuane kakve ona prodaje i ne more ih napripraviti kolko jon tražu.
– Pari da živimo u različitin državaman, di je oto došlo? U Međimurju žena ima već pet policijskih prijava za robu koja je legalno ušla u zemju, dok dobavljač iz Šibenika i dalje radi svoj posal i prodaje isto u svomen dućanu a da mu plavci nisu napisali kaznu za prometni prekršaj, kamoli mu postavili pitanje o falšoj marihuani za rasfriškavanje zraka.
– Moca i sina, pa di će žena prodavati falšu marihuanu nego u seksi šopu, tamo je inače sve umjetno... A čujte, nekad je falše, jel'te, bolje od lošeg pravog, pa možda i ota trava koga pukne žešće nego nika kamilica od ko zna kakvih dilera – odgovorila mu je očito ne razumeći El Tigreovu poantu. Stvar je kolko-tolko tija ispraviti Bili Smo Uskoro primjetivši da je naša policija ipak napredovala, jerbo su još do prije skoro 20 godina, bez da trepnu okon, pisali krivične prijave babama po Slavoniji tereteći ih da in na njivaman reste marihuana, a ne industrijska konoplja.
– E, još samo da nešto nauču suci koji dileru daju oprost kazne i odmire rad za opće dobro, a čovika koji je sadija teke trave za zdravje, jerbo mu olakšava život sa multiplon sklerozon osude na dvi godine – otpovrnija je na to El Tigre, na šta je Dobra Parona dodala kako na našin sudoviman divojke ionako ostaru pokušavajući dokazati da nisu babe.

Vidoviti Milan

– Biće je zato i krunski svidok protiv Kalmete povuka svoj iskaz. Doduše, nol'ka čovičina nije baš divojka – upleja se B.S. Uskoro, premda mu nikako nije jasno kako je HDZ sve oto predvidija, pa požurija rehabilitirati Kalmetu miston u prisidništvu stranke.
– Ma ja mislin da je to zato šta su namisto Macana angažirali Vidovitoga Milana, isto ka i ovi naši ode iz FALIŠ-a – reka je El Tigre izazivajući nedoumice u betulici.
Jerbo, kako bi drugačije znali šta će na konferenciji reći Hrastov Zekanović o mitropolitu Porfiriju i trošenju javnoga novca na promociju ljevice, crvene zvizde, kokarde i radničke fronte pa su Zeki odgovorili i prije nego šta je održa presicu. Ka, znadu FALIŠ-evci šta Zeko misli i dok ne prozbori, uglavnon ništa dobroga ni demokratskoga.
– I, šta je Vidoviti Milan predvidija za kraj? Kako će stvar završiti? – znatiželjno se Dobra Parona naperila prema svome najdražen gostu.
– Ništa, puna šaka brade! – reka je i potega gucalj. Napravija se ka da nije čuja pitanje dobre i poštene gazdarice: kakve, prave oli umjetne?

03. lipanj 2024 08:21