StoryEditorOCM
KolumneGLAVA ŠOTOBRACO

Kadrovi iz Alana Forda

2. travnja 2019. - 08:28

- Šta ima danas? - upa je u betulicu dobro raspoloženi El Tigre, trljajući ruke i njušeći mrlišavu ariju ka pas fermaš prid jaton pripelica. U lončini Dobre Parone veselo je kuželjalo a ona je taman tila objaviti da je tura mrsa za danas gotova, pa ako bi se mašija, neka počeka još teke, da se štanja.
- Neka, ionako čekan onoga našega, kaza je uprav kada je Bili Smo Uskoro koraknija u betulicu. Nešto su kratko ćamatali jedan drugomen na uvo, a onda je El Tigre iz žepa izvadija pozamašni mac šoldi i ozbiljnin glason reka da kupuju sve šta je skuvala.
Ostala je incukana, samo šta jon kurtelina nije ispala iz ruke. A onda su jon se okice zacaklile na nesvakidašnju priliku da se riši spize u jednomen šucu.
Sedan i po kili! - uzviknila je veselo dok su oni bokuni drćali na kantaru. Još in je sve izrizala i uredila, odobrila deset posto rabata na keš-lovu i pridala smotak mesine u ruke B.S. Uskoro.

Nećete, razbojnici!

Tolko su je lipo iznenadili da ih je još i turon počastila, pa su, zajedno s onin fagoton, ozareni zasili u kantun betulice. Ona je cvrkutala od sriće dok nije došla prva mušterija željna marende, koju je naravski odbila. Al' nisu ova dvojica.
- Šta van triba, ima u nas! - reka je srdačno El Tigre gladnomen čoviku. Rečeno-učinjeno: na stoliću je razmota onu kartušinu, a iz saketa izvadija papirnatu padelicu i fetu kruva dok je B.S. Uskoro mirija naruđbu malešnon vagon na feder.
Ovi nije ni primjetija da je istu količinu platija 20 posto skuplje od Paroninog cjenika, a kada je zamaka, podbočila se prid njima sva zelena od bisa i bubnila šakon po onomen stoliću vičući da su jon se žile na vratu napele:
- E, nećete razbojnici! Svoju butigu usrid moje betule, još na crno! - grmila je sva nemoćna. Ma koliko jidna, ipak su jon možđani radili pribrano, jerbo bi najradije razbijala sve oko sebe njiman o glavu, al' samo na štetu svoga iventara.
- Eto vidite! Isto ka i vi sada, tako je i država tribala spektakularno reagirati kada je oni "Uljanikov" Rossanda i svi drugi prija njega počeja brljati po firmi. Sada imamo njegovu spektakularnu kuću za turističko iznajmljivanje i spektakularno apšenje. A di je lova i ko će je vratiti? E to niko ne zna - smirenin glason reka jon je El Tigre, priznajući da su cilu otu pantuminu izveli samo da jon uprošćeno pokažu šta se događalo u "Uljaniku". S timen, doda je B.S. Uskoro, da su oni ipak uložili svoje šolde u početni kapital biznisa koji je mačji kašalj i loša forenzička rekonstrukcija istarske predstave.

Pavićeve povišice

- Pa ajte, ima je otaj Rossanda ipak plaću od 125 ijada kuna misečno, rekla je ona. Doduše, naših šoldi... I ne znan van ja šta su miljarde i miljuni, priznaje. Puno jon je bliži red veličina koje spominje ministar Marko Pavić, kada govori o umirovljeničkin povišicaman od 70 kuna. Dvi prosječne porcije moje oglavine, tužno je pogledala na onu razmotanu kartušinu s još toplin meson.
- Otkuda naviru svi ti oti menađeri i šta će biti sa Rossandon i kompanijon? - upitala je, na šta je B.S. Uskoro odgovorija da su oto kadrovi iz stripa "Alan Ford" i da će krivci završiti sa drugarskin ukoron, kada su ih već ostali drugovi iz istoga stripa odlučili omesti u akciji "Zaposli se u Rvaskoj", šta je inače resor ministra Pavića.
- A šta ćemo sa ovin meson? - samo šta se nije rasplakala zabrnuta za svoju reputaciju, jerbo jon je došlo do možđana kako nije dobro odbivati druge mušterije praznon kužinon.
- Drugarski, nego kako! Dajte 20 posto više nego šta smo ga kupili, počastite turon i nosite!

03. svibanj 2024 00:53