StoryEditorOCM
Glava u balunuGLAVA U BALUNU

Šparada spriječio ‘rat‘: ispriječio se između gostujućih Talijana i svojih ‘Sunčanih‘, da ne polete šake

Piše Ivo Mikuličin
2. prosinca 2023. - 09:30

– Dvostruko sam profitirao prošlog četvrtka. U Crnici sam uživao u privlačnoj vaterpolskoj utakmici Solaris – Palermo (13:11), te istodobno izbjegao gledanje ne baš zanimljive televizijske serije “Kumovi”, na što me u večernjim satima gotovo prisiljava supruga – tako je (polu)ozbiljno poslije službene međunarodne vaterpolske utakmice u zimskom bazenu zborio jedan od starijih i zakletih prijatelja šibenskog sporta.

Pobjeda nad Palermom

Autor ovih redaka još je više profitirao jer je utakmicu gledao u društvu hrvatskog izbornika Ivice Tucka, od kojega smo mogli čuti i pikanterije. Ne samo stručne opaske.

– Vrijedna je večerašnja pobjeda nad Palermom. Ne zaboravite da talijansku momčad predvodi Alex Giorgetti, iskusni vaterpolist, koji je branio boje svoje zemlje i na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru. On, baš kao i naš Antonio Petković, unatoč godinama može biti presudan čimbenik na ovakvim utakmicama – kazivao nam je Tucak.

Samo nas je podsjetio na još jednu pikanteriju, vezanu uz hrvatske krajeve. Točnije, da je Giorgetti sa svojim suigračima iz reprezentacije Italije posjetio Međugorje uz komentar, koji se jamačno svidio tamošnjim fratrima, a koji je u skraćenoj verziji glasio:

– Samo u Međugorju možeš neposredno osjetiti istinski duh kršćanstva.

No, kako je ova rubrika sportska, a ne preslika televizijske emisije “Mir i dobro”, nama je od spomena Giorgettija bio puno zanimljiviji komentar izbornika Tucka glede kvalitete utakmice, te posebice načina na koji je kormilario šibenski trener Denis Seferović.

– Solaris igra puno bolje, atraktivnije nego prošle sezone. Ja ne bih taj očigledni pomak u igri pripisao samo splitskim pojačanjima te šibenskim povratnicima. Ne mogu se oteti dojmu da se trener Denis Seferović dobro snalazi na klupi Solarisa. A to je vrijedno saznanje ne samo za vodstvo kluba, već i za sve nas koji živimo gotovo svakodnevno sa šibenskim vaterpolom – nije bježao od komplimenata na račun kolege Seferovića izbornik Ivica Tucak.

Dva Denisa

Otkrit ćemo vam i detalj iz knjige “Sunčanom stranom Crnice”, koja će biti tiskana za koji dan. Točnije, crticu pod nazivom “Dva Denisa”. Crticu koja se odnosi na dva nekadašnja suigrača, a danas trenera u Crnici. Već spomenutog Denisa Seferovića i “vječnog” vaterpolskog talenta Denisa Šupu, koji je po svojim igračkim karakteristikama jamačno morao dogurati do reprezentativne kapice, a koji kao trener mladih ima što kazati svojim pulenima. Naslov “Dva Denisa” je, nema sumnje, još jedan dokaz kako valja ulagati u domaće, šibenske trenere. Da je Seferović, to vrijedi ponoviti, samo nastavak niza, započetog Milom Nakićem, a nastavljenim s Dankom Jerkovićem, pokojnicima Grgom Renjom i Renatom Vrbičićem, Tuckom, Jurom Mareljom...

Za kraj sitnica koja će razgaliti srca onih u kojima teče (pre)vrela šibenska krv. Talijani su poslije utakmice htjeli nastaviti bitku i šaketanjem, posebno se okomivši na provjerenog Solarisova centra Domagoja Bulata. Šibenčani nisu nimalo ustuknuli pred gostima, ali je tjelesni obračun, na sreću, izbjegnut. Pogotovo kad je između napaljenih strana stao visoki snažni šibenski vratar Marin Šparada, koji je svojim obranama u završnici susreta izravno utjecao i na konačan ishod nadmetanja u bazenu.

28. travanj 2024 10:24