StoryEditorOCM
Glava šotobracoGlava Šotobraco

Jeftinije gorivo razmaziće Rvate, učiniti ih meškinjastima, bez urođenoga mota za preživljavanje

Piše Branimir Periša
13. kolovoza 2022. - 13:32

Nije dobro. Ništa to ne vaja! – sa ljutnjon i razočarenjen poviknila je Dobra Parona i zaitnila novine u kantun.

U njiman je, negdi na početnin stranicaman ispod masnoga naslova uprav' pročitala da će pojeftiniti gorivo, a to nikako ne smatra dobrin.

- Skroz ćemo se razmaziti. Doćemo gnjili i meškinjasti, jerbo nije nikakav kumst voziti se po niskoj cijeni benzine - uvjerena je dobra i poštena gazdarica.

Narod će zato ostati bez svoje moći, municije za grintanje i pucanje po državi, EU i cilomen svitu koji se urotija protiv maloga čovika. Odjedanput će sve postati ka u valceru. I ribari, poneseni jeftinin plavin dizelon odrišiće brodove i pravac pučina. Trošiće naftu ka pijani miljuneri i zatrpati tržište s tolikin količinaman ribe da će jon odma pasti cina. Škrpine i šampjeri za bagatelu! - natakala je Dobra Parona oćale i zaviruje u budućnost. To je njoj nešto priko mire dobro, piturano u ružičasto.

Skače bolje od klokana

- Oćete reći da bi mogli postati ka i košarkaš naviknut trenirati sa olovnin, šototajerskin postolama? Pa kada ih skine na dan derbija, onda trče parketon ka šimija, skače boje nego klokan i leti ka tica zabijajući koševe? - priupita ju je El Tigre.

- E, dabome. Uprav tako, baš ste to lipo sročili, rekla je ona. Onda se plesnila po čelu, jerbo je zaboravila napomeniti da je u svemu ipak ostala jedna svitla točka za spartansko čeličenje naroda, a to je da javnu liniju Šibenik-Drniš-Knin otkako je bija ukinut bus, mogu održavati jedino Rvaske žejeznice. Ferata koja u jednomen danu kasni tri dana najbolje je sredstvo da narod ostane utreniran i vaik spreman, rekla je ona.

I uvatila se za justa, pa se oprezno osvrnila oko sebe, sva u straju da ono "vaik spreman" nisu čule neke nepoželjne uši. El Tigre ju je umirija da taj nježin "spreman" nije baš za prekršajnu prijavu.

- I šta je to "vaik", moliću lipo!? Ma, ajte molin vas - odmanija je rukon.

I autobusi uđu u se

- Nažalost, moran vas razočarati draga gospojo, i to dvaput - upleja se i Bili Smo Uskoro. - Pari mi se da ste ode zaboravili na jednu nezgodnu sitnicu, a ta glasi da je oto šta je sada jeftinije još uvik 30 posto skuplje nego lani u ovo vrime. To van oće reći da je benzina došla cinije jerbo su mešetari ustrašeni od recesije i slabije potrošnje koja je već uvatila Ameriku i priti cilomen svitu. Prema tomen, nije to baš nešto sjajno, a druga stvar i najfriškija informacija je da država, zajedno sa koncesijonaron ATP-on vraća bus liniju Šibenik-Drniš-Knin. Vidite šta je recesija: čini da i autobusi uđu u se, pa će se linija nastaviti u malešnomen busu sa šešnajst siceva, a ne u onomen velikomen, sa 50 mista.

- Gotovo je - skršila je ruke dobra i poštena gazdarica. Sagnjijaćemo od dobroga života, izgubiti urođeni mot za preživljavanje. Ima li ufanja, jel' ostalo ičega da se narod prikali!?

- Kako ne - spremno je odgovorija El Tigre pa in je ispriča događaj iz čekaonice kirurške ambulante. Čovik je doša infašan, sa velikon ranon na podlaktici. Gadno se razriza na oštre grote kada je posrnija ulazeći u more.

- Ajme, sada žurin, nema me do sutra! - reka mu je kirurg kada je konačno doša na red. Ali, iman za vas utješnu vijest. Moj kolega sa ušnoga danas je cili dan na dežurstvu!

I onda ga je hitrin, preciznin potezon skalpela zariza po uvu…

23. travanj 2024 10:17