StoryEditor
FotođirHNK u ljubičastoj boji!

Šibenik na zanimljiv način obilježio Međunarodni dan epilepsije: pogledajte Poljanu u do sada neviđenom izdanju

Piše Šibenski.hr
8. veljače 2021. - 18:53
Nikša Stipaničev/Cropix

Osvjetljavanjem zgrade Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku, a na inicijativu Hrvatske udruge za epilepsiju, u ponedjeljak, 8. veljače 2021. godine, Grad Šibenik pridružio se obilježavanju Međunarodnog dana epilepsije i Nacionalnog dana oboljelih od epilepsije.

Zgrada šibenskog teatra od 18 sati (pa sve do 20:30) osvijetljena je ljubičastom bojom lavande koja predstavlja internacionalnu boju epilepsije i koja simbolično poručuje da se osobe s epilepsijom ne trebaju osjećati usamljeno jer se ne razlikuju od drugih ljudi. Ova inicijativa ima za cilj doprinijeti podizanju razine svjesnosti i znanja o epilepsiji u Šibeniku i Šibensko-kninskoj županiji, a što je presudno za poboljšanje kvalitete života osoba s epilepsijom.

"Zbog postojećih epidemioloških uvjeta, Hrvatska udruga za epilepsiju inicijator je niza javnozdravstvenih aktivnosti tijekom mjeseca veljače 2021., a u suradnji s Hrvatskom ligom protiv epilepsije, Referentnim centrom Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske za epilepsiju, Referentnim centrom Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske za preoperativnu obradu bolesnika s epilepsijom, Referentnim centrom Ministarstva zdravstva za epilepsije i konvulzivne bolesti razvojne dobi, Hrvatskim društvom za dječju neurologiju HLZ, Hrvatskim društvom za EEG i kliničku neurofiziologiju HLZ, Odjelom za dječju neurologiju Klinike za pedijatriju KBC Sestre milosrdnice, udrugom Dravet sindrom Hrvatska te pridruženim ERN EpiCARE centrima KBC Zagreb i KBC Sestre Milosrdnice.

Hrvatska udruga za epilepsiju neprofitna je organizacija koja od 1997. godine aktivno djeluje na području Republike Hrvatske. Udruga je osnovana s ciljem unapređenja kvalitete života osoba s epilepsijom, edukacije javnosti, destigmatizacije bolesnika i boljeg razumijevanja bolesti, a djeluje kao udruženje bolesnika, njihovih obitelji i građana čiji se rad temelji na principu uzajamne pomoći, solidarnosti i druženja", napisali su iz šibenske gradske uprave.

30. travanj 2021 18:55