StoryEditorOCM

Samsungov mobitel za sportaše

Piše PSD.
13. ožujka 2008. - 16:41

U Umjetničkoj palači kraljice Sofije (Palau de les Arts Reina Sofía) dva vodeća svjetska branda, Adidas i Samsung, objavili su strateško partnerstvo i najavili prvi rezultat suradnje, proizvod nazvan miCoach.

MiCoach je sustav za treniranje u stvarnom vremenu, dizajniran kako bi motivirao, nadahnjivao i omogućavao sportašima na svim razinama da dosegnu svoje ciljeve treniranja, kakvi god oni bili. To je najnapredniji interaktivni sustav za treniranje koji prikuplja osobne podatke i pretvara ih u individualni plan treniranja utemeljen na razini tjelesne spremnosti i posebnih ciljeva pojedinog sportaša. Ovo jedinstveno partnerstvo spaja stručnjake iz Samsunga s područja mobilne tehnologije i komunikacija s Adidasovim predvodništvom u sportskim inovacijama.

'MiCoach je izvrstan primjer Adidasove predanosti inovaciji i inspiraciji', izjavio je predsjednik i glavni izvršni direktor Adidasa Erich Stamminger. 'Adidas je lider u sportskoj industriji duže od 80 godina, a inicijativa miCoach ostvarena u suradnji sa Samsungom nastavlja ovu tradiciju u nastojanju da nadahnjuje i pomaže sportašima na svim razinama.'


'Samsung i Adidas dijele ljubav prema sportu koja spaja različite kulture, gospodarske sektore i tehnologije', rekao je Is Kim, predsjednik i glavni izvršni direktor Samsung Electronics Europe. 'Samsungov svjetski priznati vrhunski dizajn i tehničke vještine savršeno odgovaraju Adidasovoj izvrsnosti u sportu. Zajedno možemo pomoći sportskim entuzijastima svih dobi i mogućnosti da oslobode svoje prave potencijale i zabave se ostvarujući ih.'

Istraživanje i razvoj za miCoach počelo je prije više od dvije godine suradnjom Adidasovog tima za inovacije i Samsunga, s ciljem kreiranja najnaprednijeg proizvoda za treniranje na tržištu, koji se maksimalno prilagođava korisniku. Zahvaljujući informacijama i pomoći Instituta za sportsko djelovanje (Athletes Performance Institute - API), elitnog istraživačkog centra za treniranje i sport koji djeluje u sklopu Sveučilišta Arizona, miCoach djeluje kao da svakoga dana i u svakoj utrci imate osobnog trenera koji zna što želite postići i kako vam može pomoći da to ostvarite.

Sustav miCoach sadrži pet ključnih komponenti koje zajedno pružaju personaliziranu zvučnu povratnu informaciju: miCoach Samsung telefon, monitor frekvencije srca, senzorski čip za mjerenje koraka koji stane u svu Adidasovu obuću za trčanje, odgovarajuću Adidasovu sportsku odjeću i web stranicu miCoach za kreiranje prilagođenog programa za treniranje.
MiCoach će biti dostupan širom Europe u trgovinama Adidasa i Samsunga i kod odabranih maloprodajnih partnera od sredine ožujka 2008. godine.

ŽELJKO BABIĆ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. rujan 2023 15:10