StoryEditor
Moj apartmanodlična promocija

ARTE TV svijetu prikazuje ciklus reportaža o bogatom kulturnom nasljeđu Istre i južne Dalmacije

19. lipnja 2020. - 12:55

Emisije ARTE TV-a emitiraju se šest dana u tjednu, a prati ih više od 800 tisuća gledatelja dnevno. I upravo tu će se svijetu prikazati ciklus reportaža o bogatom kulturnom nasljeđu Istre i južne Dalmacije.

– Ovo je odlična promocija hrvatskih destinacija na francuskom tržištu, pogotovo jer je riječ o jednom od najcjenjenijih europskih TV kanala s naglaskom na kulturne sadržaje. Ovakve emisije, koje otkrivaju manje poznate kulturne i povijesne činjenice hrvatskih turističkih odredišta, naš su poseban izazov i imperativ u turističkoj promociji Hrvatske na francuskom emitivnom tržištu, buduća da je upravo kulturna baština za 60 posto Francuza glavni motiv putovanja u inozemnu destinaciju – kazala nam je Daniela Mihalić Đurica, direktorica Predstavništva HTZ-a u Francuskoj.

"Pozivnica za putovanja", autorice i prezenterice Linde Lorin, stavlja naglasak na kulturni segment destinacije, otkrivajući manje poznate kulturne i povijesne činjenice mjesta koje posjećuje.

Svaka emisija obuhvaća reportaže o tri destinacije, bliske ili daleke, kroz koje gledatelju omogućuje "kulturni bijeg" po uzoru na slavnu poeziju "L'Invitation au voyage" francuskog pjesnika Charlesa Baudelairea.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2021 23:35