StoryEditorOCM
Zvijezde onlinePOKRENULA AKCIJU

Severina oštro o novoj Vladi, zabrinuta za prava žena: ‘U Hrvatskoj je i sada prekid trudnoće dozvoljen, ali na papiru‘

Piše SCENA SD
14. svibnja 2024. - 17:04

Severina Vučković pridružila se borbi za prava žena, podržavajući građansku inicijativu My Voice, My Choice, oštro kritizirajući buduću Vladu. Na društvenim mrežama, popularna pjevačica pozvala je svoje pratitelje da podrže ovaj pokret koji se zalaže za pravo svake žene u EU-u na siguran i dostupan pobačaj.

U svom video poruci, Severina je istaknula nedostatak žena među pregovaračima oko formiranja nove Vlade HDZ-a i DP-a, izražavajući nezadovoljstvo ovom situacijom. "Jeste li među pregovaračima oko nove Vlade vidjeli i jednu jedinu ženu proteklih tjedana? Jednu? S jedne od dvije pregovaračke strane? Niste? Nisam ni ja. Nezamisliva je to scena u 21. stoljeću, osim u društvima duboko zakopanim u patrijarhat. Dogovaraju li se politike bez žena, koje se tiču žena?" naglasila je pjevačica,  zabrinuta zbog nedostatka ženskog glasa u političkim procesima koji se tiču ženskih prava.

Severina je podsjetila na situaciju u Hrvatskoj gdje je prekid trudnoće formalno dopušten, ali u praksi često nedostupan i nerijetko se plaća. Stoga je istaknula važnost podrške inicijativi My Voice, My Choice koja se bori za osiguravanje prava na pobačaj svakoj ženi u Europskoj uniji. "U Hrvatskoj je i sada prekid trudnoće na papiru dopušten, a u stvarnosti se ne provodi u većini bolnica i plaća se. Baš zbog toga, a vodeći računa kakav svijet ostavljamo djevojčicama, stavila sam svoj potpis na europsku građansku inicijativu My Voice, My Choice, koja se zalaže da se svakoj stanovnici Europske unije osigura pravo na dostupan i siguran pobačaj. Da bi tijela Europske unije odlučivala o toj inicijativi, trebamo prikupiti MILIJUN POTPISA." "Zato te molim, nakon što potpišeš (link se nalazi u opisu mog profila), podijeli, prošeraj... Učini dodatan napor, nađi još prijateljica i prijatelja koji će također potpisati, pošalji im link na inicijativu", napisala je Severina uz video. 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. svibanj 2024 18:32